Philip Teir

Så här upphör världen

En roman om ett äktenskap vid alltings slut

Med Vinterkriget visade Philip Teir att han är en vass äktenskapsskildrare och även i denna roman, hans andra, står en familj i centrum.
Erik och Julia bor i Helsingfors och ska tillbringa en lång sommar i Österbotten tillsammans med sina två barn. De ser ut som en vacker kärnfamilj mitt i livet, men tiden tillsammans blottlägger sprickorna och andra personer dyker upp och komplicerar tillvaron. Särskilt påverkas de av Julias barndomsvän Marika och hennes karismatiska man Chris. 
Chris leder Rörelsen, en grupp miljöaktivister som gett upp hoppet om att klimatförändringarna går att hejda och som i stället ägnar sig åt att sörja den värld som gått förlorad. I utkanten finns en kvinna i ett hus vid stranden som lever ensam och bär på en stor sorg.
Kring dessa människor, en sommar, spinner Philip Teir en berättelse om livsval och lögner, om barndom och vuxenhet. Hur lever vi om vi vet att världen snart kommer att upphöra?
 

Recensioner

Philip Teirs språk är genomarbetat och medryckande och han har en god förmåga att skriva trovärdiga dialoger. Så här upphör världen är en ytterst läsvärd och tänkvärd roman som placerar sin upphovsman bland de allra mest intressanta samtida svenskspråkiga författarna just nu.
Richard Lindholm, BTJ

 

Philip Teir är skicklig när det gäller att steglöst höja spänningen.
Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

Så här upphör världen Provläs
E-bok Hårda pärmar

30.00 €

Köp