Sofia Torvalds

Ångestgudinnan

22,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

För nu om någonsin behövs det förståelse, gentemot andras illamående, men framför allt också mot sig själv. Och det är i slutändan kärnan i Torvalds essäer: förståelse och acceptans men aldrig uppgivenhet.

Michaela von Hellens, Västra Nyland

Ångestgudinnan är ett modigt resultat av det nattsvarta obehag som ångest är.

  Sophia Lundström, Vasabladet

Ämnet är nattsvart men berättelsen är fylld av nyanser. Sofia Torvalds öppnar, konkretiserar, hon delar med sig av sitt liv, hon bygger vidare på sina läsupplevelser av fakta- såväl som skönlitteratur. Och det är, mitt i hemskheten, så trevligt att ha henne i sin närhet att man uppmärksamt läser vidare.

Tuva Korsström, Hufvudstadsbladet

Slutresultatet är en insiktsfull och berörande skildring inifrån ett illamående som jag är övertygad om att många kan känna igen sig i - enligt uppgift upplever var fjärde människa överväldigande ångest, de mest utsatta är kvinnor, många är under 35 år gamla och bor i USA eller i Västeuropa. Också de som inte har erfarenhet av vare sig akut ångest eller allvarlig fobi får en välbehövlig lektion i hur påfrestande och outhärdligt det kan vara att dras med återkommande känslor av ångest och oro.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Som med alla problem kan ångest  kännas  outhärdlig  och  oöverkomlig då man är mitt i den, men boken inger ändå hopp. Sofia Torvalds når småningom ett stadium där hon kan börja betrakta sin ångest utifrån och det känns som en vändpunkt. Hennes bok är tröstande läsning för alla som kämpar med ångest och förklarande för den som vill försöka förstå. I detta vår psykiska hälsas vacklande årtionde har vi alla någon i vår närhet som kämpar med ångest. Helt  ångestfria människor lär finnas, men de flesta möter den i svagare eller starkare form under livet. Därför är böcker som den här värdefulla. De visar att man inte är ensam och att hopp finns.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515250445

Utgivningsår

2020

Format

E-bok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Sofia Torvalds