Självbiografiskt lexikon

5,00 

–82%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

…det är underbart att läsa om andras liv och inse att vi kanske inte är så olika varandra trots allt. Psykologiskt insiktsfullt, ärligt och ett makalöst språk.

Katarina Gäddnäs, Kyrkpressen

I den nya boken går han in för att med hänsynslöst allvar utforska det egna jaget. /---/ Tidigare generationers kosmopolitiska tillhörighet till en värld med judiska, ortodoxa, ryska och tyska element ersattes för Ekmans del med en paradoxal rotlöshet i ett enspråkigt finlandssvenskt förortsliv i Munksnäs.

Anders Westerlund, Hufvudstadsbladet

Det är en vacker och omskakade beskrivning av hur allt går mot sin upplösning, men samtidigt en rekonstruktion av minnets barndom. /---/ Mest tagen blir man av Ekmans familje- och släkthistoria, som får ett stort utrymme och som lyser igenom snart sagt i varje kapitel: i ”Direktör” som utgår från förhållandet till arbete i familjen – en mångtydig otrivsel ligger som en hinna över det – eller i ”Hemlighet” som blir ingången till en släkthistoria som förtigs, inte på ett aktivt förvanskande sätt, snarare på ett passivt och svåremotsägligt vis.

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

Michel Ekman beskriver öppenhjärtigt sig själv och sin släktbakgrund i en bok som är både starkt personlig och allmängiltig.

Sven-Erik Klinkmann, Vasabladet

…ett rikt och mångsidigt verk och Ekmans smidiga språk gör boken till en njutningsfull läsupplevelse.

Lasse Garoff, Ny Tid
Författare
Michel Ekman

Michel Ekman (f. 1956) är fil. dr (2004, Åbo Akademi), litteraturforskare, kritiker och essäist. Ekman har skrivit litteraturkritik i Hufvudstadsbladet och medverkat med artiklar och essäer i ett stort antal tidskrifter och tidningar, bland dem Nya Argus, Lyrikvännen och Filmjournalen. På det akademiska området har han redigerat och publicerat artiklar

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515243355

Utgivningsår

2017

Format

Hårda pärmar

Sidantal

314

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Michel Ekman