Lyckliga slut

Elva essäer och en dagbok

10,00 

–64%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
10,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det är till exempel fint att i lugn och ro få ta del av de noggrant nedtecknade intryck Ekman möter under sin vanliga kvällspromenad vid sommarhuset. Det händer inget spektakulärt. Fåglarna och växterna han möter är alldagliga. Men promenaden stannar kvar i mig som läsare efteråt. Bilden av den lever vidare som en inre andakt. En uppmuntrande mångtydighet är också genomgående närvarande i Ekmans essäer och dagbokstexter i Lyckliga slut, en bok som härmed rekommenderas.

Peter Björkman, Hufvudstadsbladet

Lyckliga slut bjuder på många infallsrika och njutbara texter som väcker upptäckarlusten och sporrar till egna strövtåg – såväl ute i naturen som i läsfåtöljen, men också i de egna minnenas och berättelsernas skymningslandskap.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Michel Ekman är inte bara cineast, stundom skildrar han också livet han ser på sina vandringar i Helsingfors som en filmregissör eller dokumentärfilmare, med små scener färdiga att filma… Jag vill gärna se resten av filmen också.

Henrik Othman, Österbottens Tidning

 

   

.

  

Lyckliga slut är en kittlande kombination av litteratur- och filmvetenskap å ena sidan och observation, sensibilitet och upplevd erfarenhet å andra sidan. Det är samtidigt liv och analys.

Daniel Wickström, Vasabladet
Författare
Michel Ekman

Michel Ekman (f. 1956) är fil. dr (2004, Åbo Akademi), litteraturforskare, kritiker och essäist. Ekman har skrivit litteraturkritik i Hufvudstadsbladet och medverkat med artiklar och essäer i ett stort antal tidskrifter och tidningar, bland dem Nya Argus, Lyrikvännen och Filmjournalen. På det akademiska området har han redigerat och publicerat artiklar

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515254047

Utgivningsår

2021

Format

Häftad

Sidantal

227

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Michel Ekman