Nånting på andra sidan

22,90 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Recensioner

Särskilt i början öser hon också på med humor och självironi. […] Mazzarella bjuder en kavalkad av tänkvärda citat som man som läsare gärna vänder och vrider på tillsammans med henne. […] Som på ett radband betar Mazzarella av pärlor ur sin enorma beläsenhet. Det är hållningar mot vilka man som läsare kan låta den egna hållningen ta form och frågor mot vilka de egna frågorna kan speglas.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser  

.

  

Sedan tar det fart. På ett för Mazzarella typiskt manér skapas via generösa citat och eleganta referat varvat med personliga reflektioner och minnesbilder ett vackert inrett rum dit man som läsare inbjuds att lyssna och själv fundera. […] Det är bara att hoppas att hon ska fortsätta att röra sig bland de outtömliga frågorna och förmedla sina upptäckter och tankar – till, vill jag tro, fortsatt gagn också för de många i aftonlandet irrande och i anden törstande.

Håkan Möller, Hufvudstadsbladet

Nånting på andra sidan är ett nyanserat inlägg i diskussionen, lite tabubrytande i ett klimat där det, som Mazzarella skriver, ansetts vara pinsamt att ens diskutera sin tro.

Henrik Othman, Österbottens Tidning

Det är vackert, det är rörande, det är modigt att söka en tro som man inte ens vet om den finns. Att orka gå in i den kampen frivilligt, snarare än att drabbas av tron. Mazzarella sätter fingret på något när hon beskriver hur människor tar avstånd från religion som om det var både ett självständigt och modigt beslut. Detta trots att det är det mest konventionella valet som, i detta fall, en finlandssvensk kan göra, menar hon. Det vanliga är att inte tro. Det är ovanligt, som Mazzarella gör, att söka en tro hon inte har.

Hanna Backman, Vasabladet  
Författare
Merete Mazzarella

Merete Mazzarella är född i Helsingfors den 4 februari 1945 och bor i Helsingfors. Hon har arbetat som professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet och har huvudsakligen ägnat sig åt finlandssvensk och rikssvensk litteratur. Hennes författarskap som började 1979 är huvudsakligen essäistiskt, till stora delar har det varit självbiografiskt

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260406

Utgivningsår

2023

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

186

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Merete Mazzarella