Solkattens år

5,00 

–84%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det jag får mest ut av Merete Mazzarellas böcker som tar avstamp i hennes eget liv är de inspirerande övergångarna. Mitt i det vardagliga, det triviala, kopplar hon till en sociologisk undersökning, till en litterär klassiker, till ett föredrag på ett seminarium, tidskriftsartiklar, bygger om hela perspektivet, monterar in den korta människolivstiden i historiens tid. Eller tvärtom.

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

En hyllning till vardagen och kärleken.Solkattens år är en nyanserad och klok bok. Merete Mazzarella skriver som vanligt en njutbar och rättfram prosa.

Arne Toftegaard Pedersen, Hufvudstadsbladet

Boken är både humoristisk och underhållande, men innehåller samtidigt en dov underton som beror på att människorna som framträder i boken är ytterst medvetna om livets förgänglighet och vikten att leva här och nu.

Camilla Lindberg, Västra Nyland
Författare
Merete Mazzarella

Merete Mazzarella är född i Helsingfors den 4 februari 1945 och bor i Helsingfors. Hon har arbetat som professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet och har huvudsakligen ägnat sig åt finlandssvensk och rikssvensk litteratur. Hennes författarskap som började 1979 är huvudsakligen essäistiskt, till stora delar har det varit självbiografiskt

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515236944

Utgivningsår

2015

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

239

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Merete Mazzarella