Nattens drottning

24,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
24,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Historien är spännande, språket flyter lätt och ledigt. Det är trevligt att svepas hundra år bakåt i tiden, att gå runt på teatern eller att sitta i det varma köket med Helmi. Eva Frantz har bemödat sig om detaljerna, vi får veta allt från vilka sånger som sjöngs i skolan till vad glassgubben ropade när han kom med sin ljuvliga last. Det  känns  äkta  och  inte  för  ett  ögonblick tvivlar jag på att jag inte befinner mig i Helsingfors år 1915. Det  är  tidsenligt  med  språk  och  miljö.

Yvonne Granqvist Schultz, Österbottens Tidning

Vacker, fantasifull spökhistoria med historisk förankring i olika lager, väl berättad av Eva Frantz.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Det är tre saker som gör Nattens drottning så utmärkt. För det första har Frantz prickat helt rätt i valet av berättarröst. För det andra är själva hantverket i Frantz bok utmärkt. Hallonbacken var välskriven, men man kan se att författarinnan utvecklats sedan dess. Språket är njutbart och innehåller en lämplig mängd arkaismer (”Vad säger Herr Nyman.”) för en ung läsare. För det tredje erbjuder Nattens drottning en utmärkt inkörsport till livet i Helsingfors på 1900-talets början.

Måns Broo, Åbo Underrättelser

Frantz bjuder på spänning och så mycket mys-rys att huden knottrar sig på armarna, men ändå precis så välavvägt att en ung läsare kan tordas bläddra vidare. Berättelsen har bra framåtrörelse och tydligt driv.

Celia Svedhem, Svenska Yle

Vacker, fantasifull spökhistoria med historisk förankring i olika lager, väl berättad av Eva Frantz, som både skriver för barn och för vuxna.

Lotta Olsson, DN
Författare
Eva Frantz

Eva Frantz föddes 1980 i Helsingfors och är numera bosatt i Esbo. Hon har studerat journalistik, nordiska språk och nordisk litteratur vid Helsingfors Universitet. Förutom som författare arbetar hon som journalist och gör bland annat en av Svenskfinlands största och mest långlivade poddar Relationspodden Norrena & Frantz. Frantz är dessutom

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515252371

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

177

Ljudfils längd

Åldersgrupp

6-9

Författare

Eva Frantz