Bli utan

19,90 

–23%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
19,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , , ,
Recensioner

Ellen Strömberg har en makalös förmåga att skildra samtiden och sätta fingret på det som är aktuellt om det så gäller bröllopstrender eller floskler på Instagram. […] Hon är en wallraffare utan förklädnad och väjer inte för några känslor, inte ens för de mörka som vi alla till mans kan känna ibland, missunnsamhet och avundsjuka hör till dem. Hos Strömberg finns inget inställsamt eller sentimentalt, varken i språkbehandling eller framställning. […] Jag spår att Ellen Strömberg kommer att få en massa brev från läsare som skriver att de känner igen sig i Fridas och Olofs historia för så brukar det bli när folk tänker att det där, det kunde lika gärna vara taget ur mitt liv.

Yvonne Granqvist, Österbottens Tidning

Skickligt gestaltar Strömberg de luddiga gränserna mellan att vara och att prestera. Hon visar hur skört det jag är som ständigt måste bevisa sin förträfflighet. Som ska demonstreras, mätas, vägas och bekräftas om och om.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser

Ända sedan debuten med romanen Jaga vatten (2018) har Ellen Strömberg visat prov på en fin förmåga att balansera mellan det lättsamt lakoniska och det smärtsamt sorgetyngda – så också i Bli utan, som växer till en berörande och brännande historia om en omvälvande identitetskris.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Redan den välformulerade titeln sätter den språkliga stämningen; det är kort, koncist och snyggt utmejslat. Det Strömbergska språket kännetecknas av en osentimental ton, även om en kavalkad av känslor ryms mellan pärmarna. Väl avvägda talspråkligheter letar sig in i texten, alldeles självklara i sammanhanget. […] Romanen är intim och ibland obekväm: Strömberg fångar tankemönster som man rationellt sett vet inte är särskilt rimliga, men som vem som helst kan sjunka ner i ibland.

Christa Lundström, Hufvudstadsbladet  

.

  
Författare
Ellen Strömberg

Ellen Strömberg (1987) är född och uppvuxen i Larsmo och bor idag i Jakobstad, Österbotten. Strömberg debuterade 2018 med romanen Jaga vatten. Vid sidan av sitt eget skrivande har hon jobbat med kreativt skrivande-undervisning och ordkonst i olika former. Hon har bloggat i ungefär 20 år och hörs även regelbundet

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260222

Utgivningsår

2023

Format

E-bok, Häftad, Ljudbok

Sidantal

220

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Ellen Strömberg

Uppläsare

Mari-Helen Hyvärinen