Fredrik Lång

Den stora historien

En glatt kverulantisk rapport om (författar)livet

Den stora historien inleds i Åbo på Filmarkivet någon gång på 1970-talet, och det som frågas är varför författaren började skriva. Var det ett tvång? Och började det hela ungefär vid samma tid som sexualiteten vaknade?
Den som för ordet kunde kanske beskrivas som en munter gnällspik. I många av sina böcker har Fredrik Lång undersökt den moderna mannen. Nu går han till sig själv och skriver om studietiden vid Åbo Akademi, om resor och vänskaper och varför han tidigare hade en tendens att bli kär i flickor som heter Anna-Greta, Anna-Lisa eller Vivi-Ann. En ständig sekreterare för Svenska Akademien spelar en framträdande roll. Den litterära cirkusen med pris och mässor får sin beskärda del. Den stora historien handlar också om författarskapets vedermödor, om besserwissrar och hopplösa förläggare, om besvikelser och ekonomiska umbäranden.
Fredrik Lång är en av våra mest mångsidiga berättare som ofta lyckas överraska sina läsare. Nu har han skrivit en rolig och elegant personlig betraktelse.

Recensioner

... fängslande och rolig läsning som får en att fundera både på tiden man lever i och på romanens former och möjligheter.
Michel Ekman, Hufvudstadsbladet

Provläs

20.00 €

Köp