Sol över mörka gärden

22,90 

–18%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Yogaläraren i författaren märks i texten. Det finns en medvetenhet i nuet och betraktelserna.

Det är en tänkvärd bok med mycket livsvisdom, som Zandra Lundberg skrivit. Trots att mycket är sorgligt finns det något fint och trösterikt, som många kan känna igen sig i.

Janet Wallsten, Österbottens tidning

En av romanens största förtjänster är Lundbergs förmåga att visa hur trauman går i arv och hur svåra upplevelser kan ärra flera generationer. Samtidigt ger hon läsaren hopp genom att visa att det går att ta sig ur och växa ifrån det svåra.

Att Lundbergs nya roman kan beskrivas som en berättelse som är något utöver det vanliga beror på att författaren med hjälp av trovärdiga karaktärer och en fin känsla för berättandet lyckas lyfta fram det allmänmänskliga i de teman hon undersöker.

Rolf Blauberg, Östnyland

Språket är glasklart och präglat av Zandra Lundbergs sköna rytmkänsla. Hon har en skarp blick för drastiska och gärna vardagskomiska uttryck för vår ack så mänskliga skröplighet, men här håller hon igen på humorn. Det vilar ett stort allvar över denna historia om arvets tyngd och kraften att orka bryta sig loss för att våga öppna sig för andra. Det är också en berättelse om hur lite vi kan veta om vad som format andra människor. Att man nog ska vara lite försiktig med att alltför lättvindigt döma andras livsval.

Allvaret går dock inte ut över berättarglädjen. Zandra Lundberg är en driven författare som fullständigt behärskar sin historia. Romanen är en bladvändare där man som läsare vill ha svar och få veta hur det ska gå för Line.

Petter Lobråten, Ålandstidningen

Det finns en intressant spänning i Zandra Lundbergs sätt att balansera mellan ett slags feelgood och feelbad. Tonen och tilltalet pendlar ständigt mellan humor och allvar, mellan det tunna och det tunga.

Marit Lindqvist, Svenska Yle
Författare
Zandra Lundberg

Zandra Lundberg är född 1987 på Åland. I sena tonåren började hon jobba som journalist på Ålandstidningen, därefter tog hon över som chefredaktör för nöjestidningen XIT. När hon var 22 år blev hon reporter på Aftonbladet och sedermera profilerad krönikör och bloggare. Hon bröt upp livet i Stockholm för att

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260956

Utgivningsår

2024

Format

E-bok, Häftad, Ljudbok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Zandra Lundberg

Uppläsare

Edit Williams