Den svavelgula himlen

10,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
10,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det kan sägas direkt. Samma år som Finland firar sitt 100-årsjubileum som självständig nation kommer höstens bästa svenska roman från Finland. /---/ Man läser den med en blandning av njutning och vemod, fylld av medkänsla med de människor som befolkar den – och världen omkring oss.

Björn Wiman, Dagens Nyheter

Vi får ta del av en otroligt välskriven och fängslande berättelse.

Nina Nyman, Västra Nyland

Hur tiden formar oss alla är ett stort tema hos Kjell Westö.

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

Kjell Westös nya roman är en stark läsupplevelse. Gestalterna har ett psykologiskt djup miljön är ett kärleksfullt beskrivet Helsingfors. /---/ Att Kjell Westö följer upp en stolt svensk prosatradition har aldrig varit så tydligt som nu.

Gustaf Widén, Vasabladet

.

 

Stilsäkert av Westö./---/ I första hand är Den svavelgula himlen en psykologisk roman om kärleksrelationer. Den handlar inte bara om kärlek utan om vänskap, sex och sexualitet på ett mycket mer djuplodande sätt än vad fallet brukar vara i traditionella kärleksromaner.

Topi Lappalainen, Arbetarbladet

I Westös roman vilar allt i ett särskilt ljus. I Den svavelgula himlen är de stora historiska skeendena inte lika närvarande som i Westös tidigare romaner. Däremot står frågor om klass, begär och vänskap fortfarande i centrum. Allt skildrat med stor värme och njutbart språk. Det märks att den här berättelsen har fått mogna. /---/Detta intresse för medmänskorna och deras drömmar är den kraft som håller allt vid liv.

YLE, Anna Dönsberg  

Sommarvistet är en plats för uppväxtens verkliga och ihopdrömda magi, för konflikter och tragik men även för stunder av förtätad livsintensitet där vi ingår i djup och mystisk förbindelse med en annan människa. Det är den svavelgula himlens plats, och genom denna plats förmår Westö berätta om modernitetens framfart, om klass, kapital och lojalitet, och om försoning. /---/ Uppväxtskildringen är mästerligt genomförd och full av humor. Westö behärskar sina platser, sina scener och sina gestalter.

Hufvudstadsbladet, Julia Tidigs
Författare
Kjell Westö

Kjell Westö, född år 1961 i Helsingfors, är en av Finlands främsta författare. Han är mest känd för sina episka romaner som utspelar sig i Helsingfors, men han har även skrivit noveller, poesi, essäer och kolumner. Hans verk har översatts till över 20 språk. Valda priser och utmärkelser: Pris av

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515243249

Utgivningsår

2017

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

475

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Kjell Westö