Drick bröder

5,00 

–80%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Mikael Crawfords noggranna iakttagelser av omgivningen och människorna tar sig uttryck i en underfundig språkhantering och finurlig vokabulär som hela tiden finns närvarande i romanen med kopplingar till drickandet bland annat genom uttryck som ”en oskyldig flaska öl” eller ”så rinner förmiddagen iväg någonstans. Sedan rinner eftermiddagen efter av bara farten”. Elisabeth Nordgren, kiiltomato.

net

Jag gläder mig åt att Östnyland har fått en så här pass rå och otämjd röst som för bybornas, fyllonas och de dåraktigas talan.

Lotta Green, Svenska Yle

Crawford kuvaa arkkityyppejään realistisesti, mutta lämmöllä.

Samu Karvala, Uusimaa

En både berörande och humoristisk hyllning till den östnyländska skärgården och dem som befolkar dem.

Mathias Rosenlund, intervjuad av Pia Ingström i Hufvudstadsbladet

Jag  uppskattar  ”Drick  bröder”  ovanligt mycket. […] Och som skildring av ett leverne långt ute i tillvarons marginaler är den drabbande i sin milda förståelse och en synnerligen gripande roman.

Crister Enander, Vasabladet  

.

Den östnyländska tragikomiken når nya höjder i Mikael Crawfords höstroman Petra Lind, Östnyland  

Vaikka Crawfordin kirjojen henkilöillä ei mene hyvin, ei kyseessä ole suinkaan kokoelma  itkuvirsiä. Vaan päin vastoin, Crawford tuo rankkaakin elämää esille kirkkaassa huumorin valossa.

Jouni Lampinen, Sipoon Sanomat

Om En liten bok om nästan ingenting var en talangfull fingerövning i den toxiska pojkuppväxtens utmaningar ur arbetarklassperspektiv, är Drick bröder en kunnig inventering av vart det bär därefter. Den är större, ännu hemskare - och bättre i den bemärkelsen att den är mera roman, en komponerad och sammanhållen helhet som gräver sig djupare i sin tematik ända till slutet.

Pia Ingström, Hufvudstadsbladet
Författare
Mikael Crawford

Mikael Crawford är född i Hull, Storbritannien år 1964. Han har en lång journalistkarriär bakom sig och jobbar nu som regionchef för Yle Östnyland. I sina romaner rör han sig gärna på den Östnyländska landsbygden och beskriver med glimten i ögat krocken mellan storstad och landsbygd och rent allmänt hur

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515249241

Utgivningsår

2019

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

204

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Mikael Crawford