Maria Antas

En stor bok om städning

Essäer och tankeflykt

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Maria Antas förhåller sig till sitt ämne med både jordnära humor och bestämd samhällskritik. En stor bok om städning visar sig snabbt vara något helt annat än bara en studie i disktrasor och manglingsteknik.
Matilda Hakala, Ny Tid
 
Maria Antas dyker djupt ner i städningens filosofi i sin nya bok. Det är en rengöringsodyssé som inbegriper allt från antropologer, filosofer och feminister till marthor, köksförsäljare och författarens egna vänner och familj.
… Det som Antas gör tydligt är hur städningen, en syssla som ofta beskrivs som dötrist, tråkig och ointressant, knyter an till precis ALLT. Titeln ”En stor bok om städning” kan vid första anblicken av den nätta lilla volymen verka udda, men har alltså inte med bokens omfång utan med ämnets vidd att göra. Städning handlar om individ och kollektiv, privat och offentligt, om klass, kön, etnicitet, om självbestämmande, generationsskiften och arv, om urbanisering, nationalekonomi – och om ny design av mopphuvuden. Städning är en stor fråga.
Julia Tidigs, Hufvudstadsbladet
Det var med lätt skepsis jag öppnade boken. Kunde det här vara ämne för en hel bok.
Och det kunde det. Faktum är att jag gärna hade läst mer. Städning är ju också kulturhistoria och genushistoria.
Benita Mattsson- Eklund, Tidningen Åland
Städboken blir ett städkalejdoskop där Antas analyser av samhällsutveckling, städnojor, rutiner och klassfrågor blandas med det personliga som slår upp och dammar av – mina egna minnen och ger mig perspektiv.

Ibland överrumplande …
May Wikström, Kyrkpressen
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515232717

Utgivningsår

2013

Format

E-bok

Sidantal

168

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Maria Antas