Känslor äger rum

Liv i hem, stuga och villa

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Den nya tredelade essäboken är Ingströms allra bästa hittills. Essäerna rör sig i gränslandet mellan det vetenskapliga, populärvetenskapliga och påfallande essäistiska och bygger på ett imponerande primärmaterial som är resultatet av omfattande arkivstudier, egna sensibelt värderade upplevelser och iakttagelser, samt avancerad litteraturteori och filosofi. …
Ingströms synsätt är format av en djup humanism. …
Hur förträffliga bokens två övriga delar än är, menar jag att detta stycke kulturhistoria, som behandlar de öden som är förknippade med Villa Salin, där författaren själv bodde som studerande, är fullständigt lysande….
Pia Ingströms bok är årets viktigaste. Som författare är hon karnivor, som kritiker hjärtkirurg, instrumenten är skalpell och peang, tillämpade med yttersta precision. Det är blodigt, men välgörande, och resultatet alltid en formidabel läkningsprocess. Operationen lyckas och patienten överlever, styrkt.
Pia Ahlbäck, Lysmasken 
 
Jag har sällan läst en bok där jag känner mig så hemma som i Pia Ingströms Känslor äger rum. Filosofers hemtankar samt modern hemsforskning ger framställningen både tyngd och lätthet. Carita Nyström, Vasabladet Ingström skriver roligt, sorgligt, ärligt. Det här är en bok de flesta av oss kan ha en relation till. Sofia Torvalds, Kyrkpressen
… Pia Ingström är allmänbildad och rapp, påläst och inkännande. Hon öser ur faktakällor men har inget emot att vädra egna tillkortakommanden. 
… Ingström lyckas införliva en oefterhärmlig humor i sina texter. Här skriver en människa med ironisk distans till sig själv och till sitt material. En människa som är bofast även i sitt språk (apropå detta med att ett hem inte bara är en fysisk plats).
Äntligen någon som säger: Att rådda är okej, att städa är också okej. Rentav befriande läsning i inredningsporrens tidevarv.

Nina Dahlbäck, Hufvudstadsbladet 
Författare
Pia Ingström

Pia Ingström (f. 1958) har studerat journalistik, socialantropologi och litteratur i Helsingfors och Åbo. Hon arbetade som litteraturkritiker och litteraturredaktör på Hufvudstadsbladet och har efter pensioneringen fortsatt skriva kritik för tidningen. Pris av Svenska litteratursällskapet 2008, 2015, 2018 och 2024. Tre av Ingströms böcker har även utkommit på finsska.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515233288

Utgivningsår

2014

Format

E-bok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Pia Ingström