Lang

25,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
25,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Recensioner för originalutgåvan 2002: "Men Kjell Westö har gått längre. Han har sprängt den traditionella familjestudieramen, han rör vid människans ansvar, vid frågan om medmänsklighetens gränser. I analysen av det sjuka samhälle, som tv genom sitt tillfälliga rampljus och svekfulla exponering snarare hyllar än avslöjar, är Westö klarögd och upprörd. (…)  Lang är en roman om livets ologiska kollisioner, känslornas och förnuftets. Med sin frenesi och sitt allvar, sin atmosfärrika miljö och kvicka satir är romanen en tid av läsglädje." Heidi von Born, Svenska Dagbladet. .I Lang visar Kjell Westö ännu en gång att hans psykologiserande realism är en fungerande metod när det gäller att säga något väsentligt om samtiden. Tuva Korsström, Hufvudstadsbladet Kjell Westös Lang är förtjänstfull skönlitteratur och kulturkritik, samtidskritik. Inhemsk litteratur när den är som bäst, som samtidigt knyter an till en bredare europeisk diskussion… Timo Hämäläinen, Helsingin Sanomat "(…) a detailed and utterly convincing depiction of the everyday." Michael Dibdin, The Guardian.

 

”I Lang visar Kjell Westö ännu en gång att hans psykologiserande realism är en fungerande metod när det gäller att säga något väsentligt om samtiden.” Tuva Korsström, Hufvudstadsbladet ”Kjell Westös Lang är förtjänstfull skönlitteratur och kulturkritik, samtidskritik.

Inhemsk litteratur när den är som bäst, som samtidigt knyter an till en bredare europeisk diskussion…” Timo Hämäläinen, Helsingin Sanomat The Guardians kritiker om Kjell Westös Lang: "…utterly convincing depiction of the everyday"
Författare
Kjell Westö

Kjell Westö, född år 1961 i Helsingfors, är en av Finlands främsta författare. Han är mest känd för sina episka romaner som utspelar sig i Helsingfors, men han har även skrivit noveller, poesi, essäer och kolumner. Hans verk har översatts till över 20 språk. Valda priser och utmärkelser: Pris av

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515252654

Utgivningsår

2022

Format

Ljudbok

Sidantal

Ljudfils längd

07h 33m 00s

Åldersgrupp

Författare

Kjell Westö

Uppläsare

Niklas Åkerfelt