Jörn Donner

Lilla Mammuten

Halvautentiska dagböcker från juli 2013 till februari 2015

Adjö riksdag! Ohi on!

Denna halvautentiska dagbok är tillkommen mellan den 17 juli 2013 och den 17 februari 2015. Vore den helt autentisk skulle den vara dubbelt längre. I den mån det varit möjligt och lämpligt har jag uteslutit större delen av mitt privatliv, att göra det helt är omöjligt. Det ena hör till det andra. Över hela denna period och förbi den vilar skuggan av och småningom bekräftelsen om en förnyad lungcancer, denna gång på högra lunghalvan, i medvetande om den höga dödligheten hos oss lungcancerdrabbade. Jag vill ändå ge andra överlevande hopp om fortsatt liv.
[]
Nedanstående utgör en anteckning om SFP, att framföras på ett internt möte den 27 november.
En närmast lealös regering, ledd av en statsminister (operettperson) som varken kan eller bryr sig om inrikespolitiken, föredrar träffa Merkel. Varför inte. Han är ju lång, hon endast 167 cm. Hon har makt, han har käft. Resultat av allt detta; en sannolik seger i rd-valet för Centern, med Väyrynen och Vanhanen invalda vid sidan av Sipilä. Väyrynen ställer återigen ultimatum om ministerpost. Möjlig konstellation Centern, Sannfinländarna, kanske Kok, eller SDP. Eftersom SFP alltid vill vara med är det svårt för oliktänkare att verka inom SFP. En paradox i detta? Man bör hålla med oberoende av vad skit regeringen sysslar med. Motbjudande. Hur får man fram ett liberalt budskap? Exvis om invandringen, där man håller käft.

Recensioner

Lilla Mammuten är Jörn Donner när han är på sitt bästa: självkritisk, svart, respektlös, slarvig, omnipotent och mitt i allt elände riktigt rolig, faktiskt.
Claes Andersson, Hufvudstadsbladet

Den belästa, humoristiska, språkkunniga, världsvana och framgångsrika (hans Oscarstatyett är Finlands enda) Jörn Donner har som alltid gott om oneliners att bjuda på, fyndiga formuleringar som alla gånger står sig mot en Timo Soinis repartee.
Petra Lind, Östnyland

Lilla Mammuten Provläs
Slutsåld