Marsipansoldaten

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Ännu en gång har Ulla-Lena Lundberg byggt upp ett universum som läsaren vill fortsätta att vistas i, ett persongalleri som man har svårt att skilja sig från … framför allt har hon skapat en levande bild av tre unga män och av den underliga, fruktansvärda och omvälvande tid de levde i.
Tuva Korsström Hufvudstadsbladet
 
Hon har full kontroll över sina uttrycksmedel, hennes prosa äger allvar, spänst och ironi, och lyses upp av kärvt sammanfattade formuleringar, placerade med välberäknade intervaller.
Rita Tornborg i Svenska Dagbladet
 
Marsipansoldaten är en betydande prestation för författaren, som visserligen redan tidigare i sina ålandsromaner skickligt har nyttjat en bred form och ett historiskt material.

Pertti Lassila i Helsingin Sanomat

Ännu en gång har Ulla-Lena Lundberg byggt upp ett universum som läsaren vill fortsätta att vistas i, ett persongalleri som man har svårt att skilja sig från … framför allt har hon skapat en levande bild av tre unga män och av den underliga, fruktansvärda och omvälvande tid de levde i. Tuva Korsström Hufvudstadsbladet Hon har full kontroll över sina uttrycksmedel, hennes prosa äger allvar, spänst och ironi, och lyses upp av kärvt sammanfattade formuleringar, placerade med välberäknade intervaller. Rita Tornborg i Svenska Dagbladet Marsipansoldaten är en betydande prestation för författaren, som visserligen redan tidigare i sina ålandsromaner skickligt har nyttjat en bred form och ett historiskt material.

Pertti Lassila i Helsingin Sanomat
Författare
Ulla-Lena Lundberg

Ulla-Lena Lundberg är född 1947 på Kökar, Åland och numera bosatt i Diktarhemmet i Borgå. Hon är utexaminerad etnolog från Åbo Akademi, har innehaft titeln konstnärsprofessor åren 1994 - 1999 och har titeln hedersdoktor vid Åbo Akademi. Lundberg debuterade som 15-åring med diktsamlingen Utgångspunkt och har sedan dess skrivit ett

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515233363

Utgivningsår

2014

Format

E-bok

Sidantal

445

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Ulla-Lena Lundberg