Maskrosgudens barn

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Med ”Maskrosgudens barn” har Sabine Forsblom skrivit en medryckande, ångande, levande och gripande roman – den förmår att bli till en form av korsning mellan Moa Martinson och Kjell Johansson. Detta är en av årets stora och viktiga romaner och visar på hur stark och livskraftig arbetarromanens tradition är även i vår föränderliga samtid.

Christer Enander, Helsingborgs Dagblad

Maskrosgudens barn är stundvis vansinnigt rolig men bär också på ett skrämmande stråk av allvar.

Pia Vuorio, Östnyland

Blir Maskrosgudens barn höstens och till och med årets bok. Det kan mycket väl hända. Skildringen av arbetarklassfamiljen i 1970-talets Borgå övertygar.

Camilla Lindberg, Västra Nyland

Det är mycket underhållande, ofta roligt och ibland dråpligt. Forsblom är en berättare som vet vad hon talar om, och hur hon ska tala om det.

Elin Rosén, Ny Tid

Stoffet är livfullt, men det som lyfter den här romanen till något extraordinärt detta bokår är sättet att hantera det. /---/ Det är energiskt och uttrycksfullt och medryckande.

Pia Ingström, Hufvudstadsbladet
Författare
Sabine Forsblom

Sabine Forsblom är FM i Nordiska språk vid Helsingfors universitet. Hon har jobbat som journalist och dokumentärregissör vid YLE, och som lärare i svenska. Som författare debuterade hon 2004 med Maskrosgudens barn, en bred episk roman om en släkts öden och en liten flickas uppväxt. Romanen omspänner ca etthundra år

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515237279

Utgivningsår

2015

Format

E-bok

Sidantal

187

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Sabine Forsblom