Trollet i mitt bröst

En cancerdagbok

10,00 

–64%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
10,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Forsblom är intressant att läsa inte bara när hon beskriver hur det är att vara sjuk, utan också när vi får glimtar av hur det är att vara hon annars. Jag gillar att föreställa mig en författare som mellan varven av cytostatika och radioaktivitet ligger hemma i soffan och fantiserar om att skriva en roman om den bibliska Moses, medan kroppen skriker efter bullar med vispgrädde.

  Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

Dagboksanteckningarna fångar effektivt det motstridiga i att leva och överleva. Hur det kräver mod att konfrontera sin sårbarhet och sin kroppslighet, men också att värna om sina gränser, att blunda, sålla och välja vad man tar in och kräver av sig själv. Styrkan ligger i anteckningarnas ofriserade omedelbarhet.

  Freja Rudels, Åbo Underrättelser

Genom nedslag i rubrikerna Diagnosen,  Operationen, Cellgiftsbehandlingen och Strålbehandlingen följer läsaren med på det hav av känslor, förnimmelser, skratt och gråt som Sabine Forsblom upplever och som slutar i dur den 1 juli 2019.

Egil Green, Östnyland
Författare
Sabine Forsblom

Sabine Forsblom är FM i Nordiska språk vid Helsingfors universitet. Hon har jobbat som journalist och dokumentärregissör vid YLE, och som lärare i svenska. Som författare debuterade hon 2004 med Maskrosgudens barn, en bred episk roman om en släkts öden och en liten flickas uppväxt. Romanen omspänner ca etthundra år

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515255907

Utgivningsår

2022

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

200

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Sabine Forsblom