Ögon i mörkret

5,00 

–81%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Med Ögon i mörkret visar Anders Larsson än en gång att han har en fenomenal förmåga att beskriva vardagens små absurditeter och animositeter med en underskruvad och dråplig humor som ger glädjen djup och mörkret ljus.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Anders Larsson är suverän på att gestalta vägen till en plötslig insikt, eller hur svårt det är att krympa sin blinda vinkel.

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

Ögon i mörkret – den dubbeltydiga titeln är inte vald av en slump – är en suveränt kontrollerad bok som äter sig in i läsaren och djupt påverkar sinnesstämningen, en av Larssons allra bästa.

Michel Ekman, Hufvudstadsbladet

Ett kännetecken på den goda novellisten är förmågan låta de små bilderna berätta stora historier, och Anders Larsson behärskar den konsten suveränt.

Henrik Othman, Vasabladet  

Det absurda är inget problem för Anders Larsson, snarare tvärtom, då han med sin karakteristiska humor skruvar till handlingen i ett flertal berättelser. Avsaknaden av yttre dramatik är ett stilistiskt drag som får novellerna att pulsera av en inre glöd som tilltalar, berör och gör boken till en av författarens bästa.

Egil Green, Östnyland
Författare
Anders Larsson

Jag växte upp i norra Småland på femtio- och sextiotalet, först i en liten stad på östkusten (Västervik), sedan i en liten stad på höglandet (Tranås). Efter studenten var jag ett år till sjöss, följt av ett halvår som volontär i Kuala Lumpur vid Evangelical Lutheran Church in Malaysia and

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251664

Utgivningsår

2020

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

176

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Anders Larsson