Anna-Lena Laurén

Sedan jag kom till Moskva

Vi har lärt känna Anna-Lena Laurén som kunnig och engagerad Rysslandskorrespondent en kunskap och ett engagemang som hon omsatt i bokform med givet resultat: hela Finland och halva Sverige vet idag varför de där ryssarna inte är riktigt kloka.

Anna-Lena Laurén är också känd för att skriva på ett personligt, underhållande sätt. I sin nya bok beskriver hon sitt liv i Moskva, inte bara som utrikeskorrespondent utan också som ung singelkvinna med ett bra jobb, många vänner men likväl en ensamhet som inte går att fylla. De flesta människor vill ha någon att dela sitt liv med, samtidigt som singelhushållen ökar i dagens samhälle. Anna-Lena Laurén älskar visserligen sitt singelliv, ändå vill hon ha förändring. Och det är inte alltid lätt.

I den nya boken får vi igen lära oss mycket om Ryssland när livet lägger krokben för en kvinna i Moskva bättrar hon på mascaran och fortsätter gatan fram men också om Anna-Lena själv och hennes livsfilosofi. Öppenhjärtigt och modigt berättar hon om sin singeltillvaro, människorna hon träffar, det sociala livet i en pulserande storstad, förhållandet till sina föräldrar och släktingar hemma i Finland som hon älskar. Här finns dejter och manliga vänner, beskrivna med humor och värme. Romans, passion, kärlek ett spel där varje drag och motdrag kräver tajming och känslighet.

Sedan jag kom till Moskva är en bok om en ung kvinna som söker sin väg, som blir besviken ibland men aldrig förlorar sin livsglädje, framåtanda och sitt utpräglade sinne för humor.

Recensioner

Det skall genast sägas att den som inte sträckläser den här boken är nog inte född. Den är full av överraskningar och oförbehållsamma avslöjanden.

Ull-Britt Gustafsson-Pensar, Österbottens Tidning

Lauréns personliga tilltal, hennes livsfilosofiska brandfacklor och det briljanta sättet att skriva på är imponerande. Samtidigt som hon beskriver sig själv och det sociala livet i Moskva med alla sina ups and downs friskar hon upp de personliga besvikelserna med roliga anekdoter, galna infall och ren och skär livsglädje.

Egil Green, Borgåbladet

Boken är skriven i en litet kåserande ton, som lätt för tankarna till Merete Mazzarella. Gemensamt är också att denna lättsamhet går hand i hand med intressanta resonemang, skarpsynta iakttagelser och många kloka tankar.

Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser

Jag uppskattar överlag den ärliga och självrannsakande tonen i boken.

Camilla Lindberg, Västra Nyland

I vår tid blir singelhushållen allt vanligare. Anna-Lena Laurén lyfter fram det här fenomenet och gör en allmän trend till något personligt. Som vanligt gör hon det på ett välformulerat och humoristiskt sätt.

Lisbeth Rosenback, Vasabladet

Sedan jag kom till Moskva

4.44 €

Köp