Frihetens pris är okänt

– om demokratiska revolutioner i Georgien, Ukraina och Kirgizistan

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Här har vi en klassisk journalist i modern tappning. Läs henne och återfå tron på journalistiken.
Lena Skogberg, Hufvudstadsbladet
 
Sammanlagt är Lauréns Frihetens pris är okänt mycket läsvärd både för den mer insatta och den som hyser ett mer allmänt intresse för regionen. Hennes språk är lätt läst och öppnar upp för eftertanke.
Sophie Engström, (Lviv, Ukraina), Ny Tid
 
Det torde vara svårt att på något språk hitta en bok som på 200 sidor ger en så nyanserad sammanfattning av de forna Sovjetrepubliker som jämte Ryssland och Vitryssland har de starkaste civilsamhällena. Hoppet ligger i den pluralism som ibland tar sig dramatiska uttryck. Men Laurén avstår från att spekulera i framtiden.
Boken får mig att tänka att mer journalistik av det här slaget kan göra en skillnad.
Torgny Hinnemo, Svenska Dagbladet  
… en bok som absolut måste skrivas och Anna-Lena Laurén är precis rätt person att göra det.
Salla Nazarenko, Hufvudstadsbladet
 
Anna-Lena Lauréns engagemang, ödmukhet och medkänsla präglar boken. Hon skriver sakligt och objektivt, men vågar också ifrågasätta utan att bli fördömande. Laurén har reportagekonsten i sin hand. Berättarstilen är jordnära och medryckande.
Sofia Nygård, Vasabladet
Hon visar återigen att hon är en av de mest lovvärda skribenterna idag.
Jenny Jarlsdotter Wikström, Åbo Underrättelser.
 
Genom att ställa frågor till alltifrån politiker och journalistkollegor till så kallat vanligt folk, lägga till rikligt med insamlade historiska och kulturella uppgifter om länderna i fråga och granska allt detta ur ett klassperspektiv lyckas hon skapa en mångfacetterad bild av en komplex verklighet.
Jessica Poikkijoki, Österbottens Tidning
Den största behållningen av Lauréns texter är den absoluta närvaron. Hon nöjer sig inte med att rapportera på distans utan kastar sig rakt ut i verkligheten, pratar med människor och skildrar stämningar, smaker och lukter så att läsaren får närkontakt med det beskrivna.  
Benita Mattson-Eklund, Åland
Anna-Lena Laurén är fenomenal på att beskriva vanliga människors vanliga vardag i länder om vilka den massmediala rapporteringen förmedlar spektakulära breaking news – eller akademiska expertanalyser.

Ragnhild Artimo, Forum för Ekonomi och Teknik
 
Författare
Anna-Lena Laurén

Anna-Lena Laurén är född i Pargas år 1976. Hon har arbetat på Hufvudstadsbladet som politisk reporter och Svenska Dagbladet som Helsingforskorrespondent. Under flera år verkade hon som Rysslandskorrespondent. Från år 2023 är hon utlandskorrespondent i Ukraina för Hufvudstadsbladet och Dagens Nyheter. Laurén är statsvetare från Åbo Akademi men har också

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515232816

Utgivningsår

2013

Format

E-bok

Sidantal

141

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Anna-Lena Laurén