Sanna Tahvanainen (text) & Sari Airola (bild)

Silva och teservisen som fick fötter

Silvas hus omringas av en hög granhäck. Under häckens grönmjuka grenar ordnar hon tebjudningar och leker att hon har en stor familj, men att alla är tillfälligt bortresta. Mamma ligger ofta sjuk i migrän och då orkar hon inte vara med Silva. En dag lär Silva mamma att drömma bort sig till en hemlighetsfull trädgård bortom värk och vardagsbekymmer. Men skall mamman lyckas hitta tillbaka hem från sina fjärran resor? Och vem är det som stjäl delar ur hennes fina teservis medan hon är borta?
Också mammor kan bli sjuka ibland, och då orkar de inte vara riktigt närvarande i sina barns vardag. I sin första barnbok skriver Sanna Tahvanainen med känsla om föräldrar som vacklar i hälsa men inte i kärlek, och om barns påfundighet och förmåga att vid behov lappa på där det brister i omgivningen. Sari Airolas varma och uttrycksfulla illustrationer fulländar berättelsen om Silva och hennes mamma. Och till slut blir allt just så bra som sig bör i en riktigt god barnbok!
Utkommer även på finska på Schildts.
Illustrationer: Sari Airola.
Pressröster:

"Det är vackert, det är melankoliskt, det är balsam för själen."
Linnea Friman, Nya Åland

 
"Jag gillar de surrealistiska illustrationerna. Silva och mamman som på vissa uppslag flyger runt sittande i varsin tekopp kontrasterar fint mot sista bilden där de i en omfamning sitter i samma kopp."
Pia Siegfrids, Vasabladet

 
"Texten vimlar av symbolbilder, liknelser och mångbottnade metaforer som den unga läsaren inte nödväntigtvis uppfattar, och inte heller behöver. För den vuxne läsaren ger det här ett starkt mervärde, en dimension till som gör att den höjer sig långt över det som en vanlig underhållande barnbok kan göra."
Camilla Lindberg, Västra Nyland
 

Silva och teservisen som fick fötter
Slutsåld