Ellen Strömberg

Vi ska ju bara cykla förbi

Vinnare av Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok 2022, Nominerad till Finlandiapriset i barn- och ungdomslitteratur 2022, Nominerad till Adlibrispriset för årets ungdomsbok 2022

Manda och Malin går vårterminen i nian, de är bästisar och bor i ett litet samhälle där det verkligen inte händer mycket. Malin och Manda kallas cyklarna för att de så ofta cyklar omkring i jakt på något spännande - en kille, en fest, lite kärlek, vad som helst. Om de inte cyklar så hänger de vid kiosken nästan varje dag, eller på biblioteket.

När den snyggaste killen Manda någonsin sett börjar jobba på pizzerian känner hon att äntligen, nu kan livet börja! Men hur intresserad är han egentligen av henne, är hon inte alldeles för vanlig för honom? Och hur intresserad är hon själv, när allt kommer omkring?

Ellen Strömberg fångar på pricken tiden då man fortfarande är så ung, men själv tycker att man är väldigt vuxen, när ens familj mest är en plåga och man byter kläd- och musikstil varannan vecka. Karaktärsteckningen är träffsäker, igenkänningen hög. Vi ska ju bara cykla förbi rymmer både allvar och befriande humor.

Boken ges ut i samarbete mellan Schildts & Söderströms och Rabén & Sjögren.
 

Vi ska ju bara cykla förbi
Nedladdningsbar ljudfil Mjuka pärmar E-bok

20.00 €

Köp