Pressröster om Vi ska ju bara cykla förbi

Pressröster om Vi ska ju bara cykla förbi

Ellen Strömbergs ungdomsroman Vi ska ju bara cykla förbi har nu varit ute i fyra månader – både unga och vuxna är förtjusta i boken, också recensenterna.

Greppet är briljant och gör romanen till en av de mest trovärdiga jag läst. Att Strömbergs prosa dessutom är både rapp, rolig och suggestiv gör boken till en av vårens bästa.
Lydia Wistisen, Dagens Nyheter

Ni vet känslan när man läser första kapitlet av något och inser att det inte spelar roll vad resten handlar om, man kommer läsa klart ändå för man vill bara fortsätta vara i den världen? Precis så. Jag hoppas många ungdomar får ta del av den här läsupplevelsen.
Johanna Lindbäck, Expressen

Ellen Strömberg har skrivit en ungdomsroman att grotta ner sig i och njuta av, flera gånger, som en låt som du vill höra på repeat. Hon får gärna skriva fler hits.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Till skillnad från många andra nutida kulturella verk är Vi ska ju bara cykla förbi en genuint inkluderande berättelse.
Celia Svedhem, Svenska Yle

Ellen Strömberg fångar på pricken tonårstjejernas vardag med allt vad det innebär. […] Det känns som om Ellen Strömberg har varit en fluga på väggen, en iakttagare som inte blandat sig i, utan bara memorerat det hon sett av två tonårstjejers vardag och förmedlat det rakt av på bästa vis.
Yvonne Granqvist Schultz, Österbottens Tidning