Mikael Crawford

Den dansande ryssen

Byn låg alltså på en stor ö. Eller stor och stor: betydligt mindre än Grönland eller Åland, men åtminstone större än grannön Emsalö, vilket räckte bra. Att påstå att det hände mycket i Byn var ren och skär lögn. Att påstå att det hände en del ibland var att tulla på sanningen. Det var som livet i allmänhet på det viset. Fast nu skall vi inte vara ogina! För nog hände det ibland nog, trots allt, för i brist på stora händelser blir små händelser större.

Affärsmannen Henrik Waldhoffer upptäcker av en händelse en outnyttjad sandstrand i den östnyländska skärgården. Där vill han grunda Solvik, ett lyxigt bostadsområde för rika helsingforsare. Problemet är att byborna själva inte verkar lika tända på förslaget. Det är upptakten till en klassisk kamp mellan den lilla människan och storkapitalet, där alla medel är tillåtna.

I Den dansande ryssen återvänder Mikael Crawford till den östnyländska skärgården, vars invånare han beskriver med en humor som är lika råbarkad som den är kärleksfull. Persongalleriet är fullt av minnesvärda typer, från den naiva kommundirektören Buddas till den egensinniga bogserbåtsföraren Styrman. Men vilken roll kan en liten groda spela i det hela?
 

Den dansande ryssen
Mjuka pärmar E-bok Nedladdningsbar ljudfil

25.00 €

Köp