För han var redan dö

10,00 

–64%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
10,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Persongalleriet i boken är festligt och varierat. Där figurerar både ett ishockeyproffs med amerikansk hustru, en lokaltidningsreporter med outsinlig nyfikenhet, en försoffad tjänsteman som irriterar sig på att kommunen stoppas i sina planer av besvärsställare, en ung man som engagerar sig mera i sin flickväns graviditet än hon själv, en hurtigt cyklande stadsdirektör som verkar ha lånat drag av allas vår Alexander Stubb samt naturligtvis polisen Anna Glad. Den här bredden möjliggör att flera olika röster och perspektiv väver en intrig som innehåller en hel del spänning, dels kring en äldre man som är spårlöst försvunnen, dels kring ett spädbarn som hittas i en barnvagn. Återblickarna i några av huvudpersonernas liv känns relevanta och ger djup åt karaktärerna. Förutfattade meningar utmanas, vilket författaren ska ha plus för.

Marit Lundström, Västra Nyland

Frantz hjältinna blir allt intressantare. Hon är slarvig och sjavig men har ett bra sinne för detaljer och logik. Bipersonerna runt Anna får ta plats och växer till sig och det uddiga porträttet av en maniskt cyklande kommunpamp är underhållande.

Undrar om han finns på riktigt… Benita Mattsson-Eklund, Ålandstidningen

Som i varje god kriminalroman är ingenting riktigt som det ser ut. Upplösningen kastar omkull det man trott om det mesta.

Henrik Othman, Österbottens Tidning

Eva Frantz är en driven berättare, dialogen är naturlig, texten klämkäck och  språket  utan  krusiduller.  Resultatet är en deckare med schvung där alla kryptiska trådar knyts ihop raskt, rafflande och riktigt snyggt på slutet.

Petra Lind, Östnyland  

Frantz har, precis som i sina tidigare böcker, gjort sin läxa. För han var redan dö är ett noggrant studium i deckargenrens dramaturgi med parallella berättarspår, överraskande vändningar och ett dramatiskt slut, men Frantz gör det med bravur. Berättelsen håller hela vägen och bjuder på just det man vill ha ut av en god kriminalroman; spännande underhållning, trovärdiga karaktärer och andlös sträckläsning.

Celia Svedhem, Svenska Yle  

Oj, så bra det här blev.

Bengt Eriksson, Borås Tidning

Precis som i de två tidigare böckerna finns det en tilltalande skärpa i skildringen av personer, händelser och platser. Det är både gemytligt och spännande att följa den intrikata och välskrivna historiens vindlingar fram till upplösningen.

Henrik Lång, Folkbladet

Eva Frantz visar än en gång att hon är en driven deckarförfattare. Hennes underhållande och rappa spänningsromaner  lockar  till  sträckläsning.

Lisbeth Rosenback, Vasabladet  

Det är något osedvanligt uppfriskande med Anna Glad. Kanske att hon är så mänsklig.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Det finns en tröst i att fly in i Frantz’ fiktion, en språkligt stabil och underhållande finlandssvensk variant av den klassiska småstadsdeckaren utan komplicerade influenser från yttervärlden men med feministiskt uppdaterad syn på brott i privatsfären.

Pia Ingström, Hufvudstadsbladet
Författare
Eva Frantz

Eva Frantz föddes 1980 i Helsingfors och är numera bosatt i Esbo. Hon har studerat journalistik, nordiska språk och nordisk litteratur vid Helsingfors Universitet. Förutom som författare arbetar hon som journalist och gör bland annat en av Svenskfinlands största och mest långlivade poddar Relationspodden Norrena & Frantz. Frantz är dessutom

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515250186

Utgivningsår

2020

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

418

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Eva Frantz

Uppläsare

Alma Pöysti