Eva Frantz

Eva Frantz

Elin Sandström

Elin Sandström

Hemligheten i Helmersbruk

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Här finns en sprakande brasa, snö, julkrubba och spirande vänskap som sakta men säkert bygger upp en varm julkänsla. Men jag misstänker att en hel del läsare kommer få svårt att hålla sig till endast ett kapitel om dagen. Efter en lite långsammare start är det, sådär framemot andra advent, så mysigt rysligt att man bara vill sätta allt annat på paus och läsa, läsa, läsa.

Celia Svedhem, Svenska Yle

Hemligheten i Helmersbruk är en riktig, hederlig spökhistoria, sällsam mer än skrämmande, och påminner om Maria Gripes och Edith Nesbits klassiker. Eva Frantz berättar den i 24 kapitel, ett för varje dag i december fram till julafton, men det är svårt att begränsa läsningen till ett kapitel om dagen när det börjar bli spännande. Elin Sandströms inleder varje kapitel med en stämningsskapande helsidesillustration, sparsmakad men färgstark. Här finns känslan av magi och djupblå vinternätter, men också nostalgiskt sepiatonade bilder från det förflutna.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

.

  

Det största ”problemet” med boken är att åtminstone jag vill läsa mer än bara ett kapitel om dagen, som det är tänkt. Den passar alla åldrar, bå­de barn och vuxna, och kan bli något att samlas kring och läsa högt ur till­sammans i väntan på julen.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Det här är en välskriven och fint sammanhållen historia med ett bra driv. Den är lagom spöklik utan att bli för kuslig, med ingedienser av mysterium och fantasy. […]  Elin Sandströms illustrationer i dova färger står i fin samklang med stämningen i boken överlag. Tanken med en sådan här adventsbok är ju att man ska läsa ett kapitel om dagen, men det kan bli svårt. För "Hemligheten i Helmersbruk" är så spännande att den lockar till sträckläsning.

Lisbeth Rosenback, Vasabladet  

Hemligheten på Helmersbruk är som ett gnistrande tomtebloss i juletid, den givna lillajulklappen som bjuder in till att tillsammans uppslukas av läsningens trygga förtrollning i decembermörkret.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet
Författare
Eva Frantz

Eva Frantz föddes 1980 i Helsingfors och är numera bosatt i Esbo. Hon har studerat journalistik, nordiska språk och nordisk litteratur vid Helsingfors Universitet. Förutom som författare arbetar hon som journalist och gör bland annat en av Svenskfinlands största och mest långlivade poddar Relationspodden Norrena & Frantz. Frantz är dessutom

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515254191

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

265

Ljudfils längd

Åldersgrupp

9-12

Författare

Eva Frantz

Illustratör

Elin Sandström

Uppläsare

Emma Klingenberg, Stina Engström, André Wickström