pisces szn

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Intrycket av Martina Moliis-Mellbergs nya diktsamling är rakt igenom naket och trovärdigt. När diktjaget droppar förälskelsestora ord som 'att träffa dig förändrade allt', eller 'du var som att röra himlen', tvivlar recensenten inte på att det är sant.

Anna-Lina Brunell, Hufvudstadsbladet

Alla vi som väntar på en, gärna tvåtusen sidor tjock, uppföljare till Martina Lowdens enastående bok Allt kan med fördel läsa en annan Martina. Nämligen Martina Moliis-Mellberg. I nya boken är hon ljuvligt Lowdensk när hon skriver att hon "hällde ut små dagboksnycklar på golvet men ingen passade".

Ica-Kuriren

Moliis-Mellbergs bok känns som en uppriktig tematisering av kärlekens ljuvhet och flyktighet och imponerar mest som stilsäker och idiomatisk generationsskildring av 2020-talets unga vuxna. […] Berättelsen berör genom sin lyriska skönhet och drar en med sig i sina stämningar.

Anna Möller-Sibelius, Vasabladet

Jag gillar verkligen Moliis-Mellbergs sätt att uttrycka sig. Att lära sig leva utan den man älskar är inte lätt, och detta skildrar hon med en befriande, sårbar ärlighet. Det är så ångestfyllt, att det ibland blir nästan patetiskt, men det inser författaren, och rundar av med humor.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Inget gör så ont som ett brustet hjärta. Aldrig är vi så ensamma som när vi älskar utan svar. Och förutom kärlekslycka finns det knappast någonting som är lika svårt att förvalta litterärt som kärlekssorg. Det är så gjort. Men också så stort att hatten ska av för den diktare som är beredd att slå pannan blodig i denna fallgrop. Och det är Moliis-Mellberg i pisces szn.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser

Författare
Martina Moliis-Mellberg

Martina Moliis-Mellberg (f. 1984) är poet och filmkritiker. Hon debuterade 2015 med den kritikerrosade diktsamlingen A. 2017 gav hon ut uppföljaren 7 och 2021 kom både falk, som nominerades till Runebergspriset, och pisces szn. Hennes poesi kretsar ofta kring frågor om besatthet, längtan och metamorfos, men även förlust och hoppet

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515254337

Utgivningsår

2021

Format

Häftad

Sidantal

68

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Martina Moliis-Mellberg