A

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

”A” är en delikat och mogen debut. Det ska bli ett nöje att se hur Moliis-Mellberg betar av resten av alfabetets bokstäver.

Sebastian Johans, Ny Tid

Martina Moliis–Mellbergs (f. 1984) debutsamling släpper dig inte ur sitt njutningsfulla stryptag förrän du spärrat upp ögonen inför diagnosen att det inte är du utan världen omkring dig som blivit galen. Maili Öst, Lysmasken 

Känslan av något utbytbart går inte att ta miste på i Martina Moliis-Mellbergs fantastiska debut. Utbytbart till något bättre, till något helande, något tröstande. En stark svit, ett starkt bildspråk, en stark känsla. Catariina Salo, svenska.yle.

fi

Moliis-Mellberg debuterar med en styv och stilmedveten bok om identitet. Victor Malm, Expressen   Moliis-Mellberg skriver sig genom en utveckling som utmynnar i komplex och egen poesi. Aase Berg, DN Att läsa henne [Moliis-Mellberg] påminner om hur det kan vara att läsa Anne Carson och Sara Stridsberg - halsbrytande, och med tankar som rör sig snabbare än ljuset. Att läsa det är aldrig krävande, bara befriande. Björn Kohlström, Bernur Moliis-Mellberg gör det svåra lätt – och imponerar. Karin Nykvist, Sydsvenskan Moliis-Mellberg skriver med en imponerande lätthet om gestalter som på ett eller annat vis försöker frigöra sig från livets tyngd eller olika sorters begränsningar. Petter Lindgren, Aftonbladet Språket är enkelt, samtidigt knivskarpt träffande i sin avskalade struktur. Betyg 4 av 5 Mats Linderoth, BTJ Blixtrande prosalyrik som låter sig läsas om och om igen.

Tommy Gunnarsson, Tidningen Kulturen  

Moliis-Mellbergs starka skildring av kroppen som ett värkande, snärjande fängelse har en våldsam botten. Hon gestaltar en intressant omvänd Lilla sjöjungfrun-tematik i sin kapten Cousteau, som försöker skära och svälta sig ur sin kropp.

Anna-Lina Brunell, Hufvudstadsbladet
Författare
Martina Moliis-Mellberg

Martina Moliis-Mellberg (f. 1984) är poet och filmkritiker. Hon debuterade 2015 med den kritikerrosade diktsamlingen A. 2017 gav hon ut uppföljaren 7 och 2021 kom både falk, som nominerades till Runebergspriset, och pisces szn. Hennes poesi kretsar ofta kring frågor om besatthet, längtan och metamorfos, men även förlust och hoppet

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515254948

Utgivningsår

2021

Format

Ljudbok

Sidantal

Ljudfils längd

00h 52m 00s

Åldersgrupp

Författare

Martina Moliis-Mellberg

Uppläsare

Martina Moliis-Mellberg