Ulrika Hansson

Jaktlaget

Ett gäng karlar i jaktlaget tröttnar på att ingen lyssnar, speciellt inte beslutsfattarna. Langsjön är invaderad av tusentals måsar som smutsar ner och förstör.
    Människorna var först kring sjön och de är värda mer än detta. Åtminstone en del av jaktlaget inser ju att det finns saker man kan göra trots att fåglarna är fridlysta.
    Inger är gift med Christer som går emot sina kamrater, han är jaktlagets trotjänare och stöttepelare. Inger är djupt olycklig, det blev aldrig som det var tänkt i deras lilla familj. Han är som fatigubbi vid klockstapeln, brukar hon tänka. Lika tom i blicken, lika träaktigt innanmäte.
    Ulrika Hansson debuterar med Jaktlaget, en roman om en österbottnisk by och dess människor, den är dråplig och sorglig och lite spännande också. Sådär som livet ofta är. Som tur är finns det driftigt folk, de som vägrar se sig själva som offer någon längre tid.

Recensioner

Jaktlaget är realistisk, psykologiskt träffsäker, bitvis också bistert rolig
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

ÖT:s recensent Henrik Othman imponeras av Ulrika Hanssons romandebut. ...
Jaktlaget är  en debut med mersmak. ...
Hansson skapar med sitt språk en stark känsla av närvaro. 
Henrik Othman, Österbottens Tidning

Många kan skriva bra och prickfritt, men det behövs talang och öga för att hitta rätt fåra för berättelsen och att hitta betydelsedigra stickspår och parallellsituationer som förstärker känslan, riktningen, rytmen.
Ulrika Hansson har den förmågan, Jaktlaget är en oupphörligt spännande berättelse.
Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

Det som gör romanen så bra är hur konkret och nyanserat (ibland roligt) det krångliga och svåra ramas in, allt genom författarens sinne för situationers skiftningar. Jag uppskattar också hur hon skildrar vänskap, gemenskap och en känsla av att höra till en ort. 
Mio Lindman, Ny Tid

Jaktlaget

5.00 € 30.00 €

Köp