Kjell Westö

Lang

En stor roman i det mindre formatet om farorna med besatt kärlek.

Författaren Christian Lang mer känd som TV-pratshowvärd väckte avund hos sin omgivning redan i tonåren, han hade stadigt flicksällskap redan i 13-årsåldern, och hår på bröstet när han var 16. Men när berättelsen tar sin början en natt i november är han inte längre avundsvärd - inte det minsta.

Händelserna nystas upp i Helsingfors i början av 2000-talet tecknat med värme och öga för detaljer - där många kända namn får spela sig själva i romanens biroller. Den thrillerartade berättelsen ger det förflutna och relationerna mellan romangestalterna oanade djup.

Lang utkom första gången år 2002 och nominerades till både Finlandiapriset och Nordiska Rådets pris.

Recensioner

Recensioner för originalutgåvan 2002:

"Men Kjell Westö har gått längre. Han har sprängt den traditionella familjestudieramen, han rör vid människans ansvar, vid frågan om medmänsklighetens gränser. I analysen av det sjuka samhälle, som tv genom sitt tillfälliga rampljus och svekfulla exponering snarare hyllar än avslöjar, är Westö klarögd och upprörd. (...)  Lang är en roman om livets ologiska kollisioner, känslornas och förnuftets. Med sin frenesi och sitt allvar, sin atmosfärrika miljö och kvicka satir är romanen en tid av läsglädje."
Heidi von Born, Svenska Dagbladet.

I Lang visar Kjell Westö ännu en gång att hans psykologiserande realism är en fungerande metod när det gäller att säga något väsentligt om samtiden.
Tuva Korsström, Hufvudstadsbladet

Kjell Westös Lang är förtjänstfull skönlitteratur och kulturkritik, samtidskritik. Inhemsk litteratur när den är som bäst, som samtidigt knyter an till en bredare europeisk diskussion...
Timo Hämäläinen, Helsingin Sanomat

"(...) a detailed and utterly convincing depiction of the everyday."
Michael Dibdin, The Guardian.

 

Lang
Nedladdningsbar ljudfil Hårda pärmar

25.00 €

Köp