Annika Luther

Lärarrummet

Välkommen till Diktoniusskolan, en fusion av ett tidigare självständigt högstadium och ett anrikt, men för nutiden alldeles för litet gymnasium i bortre Tölö, en grön och lummig del av Helsing­fors. 

Möt Tove, ambitiös och stressad språklärare, veteranen Mirri med en speciell begåvning för elakheter och giftiga anmärkningar, Camilla Ramm-Stein som troligen smygsuper, Max Mo­rosoff, skolans populäraste lärare som till och med får eleverna att lyda och Freddu Svanholm, ny­komling från näringslivet, som till en början tycker att skolvardagen är absurd, ineffektiv och irriterande. 
Elever och lärare tillbringar en stor del av sina liv i skolan. Intriger, skvaller, mobbning och gräl om vems tur det är att städa lärarrumskylskåpet hör till vardagen. Följ med på den traditionella lingonplockningsutflykten i regn och rusk. Åk på seminarium med en svensk utbildningskonsult och hela lärarkåren till Tallinn. I snön och kylan i januari blir det författarbesök och Diktoniusfes­tival och småningom drar det ihop sig till stu­dentskrivningar och Den blomstertid nu kom­mer. Freddu som börjat sin lärarkarriär med att krossa Toves stortå inser småningom att detta kan vara början på något nytt för både hans och Toves del. 

 

Lärarrummet Provläs
E-bok

20.00 €

Köp