Myter och fakta om pärlornas ursprung

10,00 

–62%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
10,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Helheten är en smaskig och inbjudande handbok med massor av nytt material om ett sagorike som man gärna vistas länge i.

Petter Lobråten, Ålandstidningen

Karin Erlandssons böcker innehåller en värld som tidvis är väldigt lik vår, men så dyker något upp som drar en djupare ner i fantasin, och det är fint att nu ha ett helt uppslagsverk att förkovra sig i. Personligen har jag ända sedan jag läste om hur Matildas arm slets bort av en roshaj undrat hur en sådan ser ut och beter sig, och det är njutningsfullt att nu få svar på mina frågor – då detta ju inte är fakta jag kan söka mig fram till på internet. Boken som sådan har en härlig form, papperet känns matt och uppslagen har en pergamentillustration i bakgrunden som förhöjer känslan av fantasy. Överlag är Myter och fakta om pärlornas­ ursprung en mycket tilldragande bok att sträckläsa eller bläddra i vid sidan om kvartetten om Ögonstenen. Clara Kron, Ny Tid.

Det är en fantasieggande beskrivning som tryckt på ljusbrunt flammigt papper och rikt illustrerad i naturalistisk stil kompletterar de tidigare böckerna. Illustratören Ludwig Sandbacka har följsamt bildsatt de många djur och växter som författarens son, Frans Erlandsson, namngivit med stor uppfinningsrikedom såsom piggsnigel och apostlamört. Han är även uppfinnaren till det ludiska systemet, en variant av det periodiska systemet. Sandbackas suggestiva illustrationer med stark djupverkan uppmuntrar till noggrant studium. Anslående landskapsbilder med minutiöst tecknade varelser i välavvägda klara färger lyfter textens vetenskapliga, lite torra ton. Ursprungsromanernas många läsare har mycket att glädjas och förundras över.

Anne-Marie Karlsson, BTJ
Författare
Karin Erlandsson

Karin Erlandsson debuterade 2014 med romanen Minkriket och har sedan dess gett ut ett tjugotal böcker i olika genrer och för olika åldrar. Hon är född 1978 i Nykarleby och har en magisterexamen i litteraturvetenskap. Efter studierna arbetade hon som journalist i tretton år innan hon 2018 blev författare på

Läs mer

Författare
Frans Erlandsson

Jag heter Frans Erlandsson. Jag är född på Åland och har bott här under i stort sett hela mitt liv. Jag går i årskurs åtta i Strandnäs skola. När jag skriver börjar det med att jag får en liten idé som jag sedan skapar en stor berättelse om. För det mesta

Läs mer

Illustratör
Ludwig Sandbacka

Ludwig Sandbacka är född i Korsholm och bosatt i Vasa. Han har studerat Graphic Arts vid Winchester School of Art i Storbritannien och Game Art, Design and Development vid Kungliga Danska Konstakademin i Köpenhamn. Nu arbetar han som illustratör, bildkonstlärare och speldesigner.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251527

Utgivningsår

2020

Format

Hårda pärmar

Sidantal

76

Ljudfils längd

Åldersgrupp

9-12

Författare

Karin Erlandsson, Frans Erlandsson

Illustratör

Ludwig Sandbacka