Karin Erlandsson

Karin Erlandsson

Peter Bergting

Nattexpressen

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Erlandsson går från klarhet till klarhet…Undertexten om demenssjukdom, längtan och omsorg om varandra passar jultemat väl. Nattexpressen är årets lillajulklapp att högläsa fram till jul eller att sluka som den välskräddade bladvändarberättelse den är.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Språket är målande och omgivningarna perfekt uppmålade för att maxa vinterkänslan och julkänslan – utan att ändå bli för mycket. Fantasin får verkligen sitt lystmäte i den här boken, det är fantastiska miljöer och spännande personligheter från första till sista sidan.

Lisa Lindell, Österbottens Tidning

Boken innehåller 24 kapitel och kan alltså användas som en adventsbok: alltså att läsa ett kapitel om dagen i väntan på julafton. Frågan är om läsarna kan vara så disciplinerade. För Erlandsson, och illustratören Bergting, har skapat en riktig bladvändare. Det trettonde kapitlet har titeln "Staffan Stalledräng", förstås. Härifrån har läsningen – resan – ingen återvändo. Jag menar inte att första halvan av boken är något av transportsträcka, verkligen inte, men andra halvan av boken har ett imponerande driv. Erlandsson, som skrivit hyllade "Legenden om ögonstenen"-sviten, bekräftar än en gång att hon behärskar sin genre. Det är ett spännande äventyr som pågår längs rälsen.

Patrik Back, Vasabladet

Karin Erlandsson skriver fram en värld fylld av värme och omtanke, men också sorg och saknad.

Nattexpressen är en angelägen, berörande, magisk och spännande historia som bjuder på många spännande detaljer och överraskande vändningar, och jag misstänker att det kan vara svårt att hålla sig till ett kapitel om dagen … Marit Lindqvist, Svenska Yle

"Nattexpressen" är en bok om hur drivkrafter som kärlek och längtan kan få oss att våga göra saker vi inte trodde var möjliga. Det är helt enkelt en bok om det julen borde handla om, om allt det som gått förlorat i konsumtionshetsen kring högtiden.

Annika Kullman, Ålandstidningen

Det finns en kraft i språket, ett underliggande budskap om allas lika värde och en spänning som skapar nyfikenhet i vandrandet mellan världarna. Peter Bergtings illustrationer håller en djärv färgskala. Tillsammans med texten skapas en magi som är förtrollande. En högläsningspärla.

5/5, Bibliotekstjänst i Sverige
Författare
Karin Erlandsson

Karin Erlandsson debuterade 2014 med romanen Minkriket och har sedan dess gett ut ett tjugotal böcker i olika genrer och för olika åldrar. Hon är född 1978 i Nykarleby och har en magisterexamen i litteraturvetenskap. Efter studierna arbetade hon som journalist i tretton år innan hon 2018 blev författare på

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251558

Utgivningsår

2020

Format

Hårda pärmar

Sidantal

220

Ljudfils längd

Åldersgrupp

9-12

Författare

Karin Erlandsson

Illustratör

Peter Bergting