Karin Erlandsson & Peter Bergting

Nattexpressen

Danjas mormor bor i ett gammalt stationshus vid ett övergivet tågspår. Varje december bor Danja hos mormor tillsammans med mamma, pappa och storasyster Nanda. Danjas mormor är gammal, och har en sekretär med spännande saker i, men hon är ibland glömsk och säger konstiga saker.
    En natt väcks Danja av ljudet av ett tåg. Tåget heter Nattexpressen och det tar med Danja på ett magiskt, hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Men vem kan hon egentligen lita på? Och vart har mormor tagit vägen?
    Karin Erlandsson har skrivit en fantasispäckad adventsbok i 24 kapitel. Perfekt för högläsning, eller att läsa själv, varje dag fram till jul. Boken är illustrerad av Peter Bergting.
Nattexpressen ges ut i samarbete med Bonnier Carlsen.

Recensioner

Karin Erlandsson skriver fram en värld fylld av värme och omtanke, men också sorg och saknad.
Nattexpressen är en angelägen, berörande, magisk och spännande historia som bjuder på många spännande detaljer och överraskande vändningar, och jag misstänker att det kan vara svårt att hålla sig till ett kapitel om dagen ...
Marit LIndqvist, Svenska YLE

"Nattexpressen" är en bok om hur drivkrafter som kärlek och längtan kan få oss att våga göra saker vi inte trodde var möjliga. Det är helt enkelt en bok om det julen borde handla om, om allt det som gått förlorat i konsumtionshetsen kring högtiden.
Annika Kullman, Ålandstidningen

Det finns en kraft i språket, ett underliggande budskap om allas lika värde och en spänning som skapar nyfikenhet i vandrandet mellan världarna. Peter Bergtings illustrationer håller en djärv färgskala. Tillsammans med texten skapas en magi som är förtrollande. En högläsningspärla!
5/5
Bibliotekstjänst i Sverige

Nattexpressen

20.00 €

Köp