Det blå garnet

En bok om att sticka

26,00 

–50%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
26,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , , ,
Recensioner

Likväl är Det blå garnet sannerligen en bok för alla, för visst har nästan alla av oss en relation till stickning, oavsett om vi själva ägnar oss åt hantverket eller bara njuter frukterna av andras mödor. Efter att ha last Erlandssons bok ar det uppenbart vilken central plats stickningen intar i mänsklighetens historia - det rör sig verkligen om ett världsarv - och man kan inte undgå att se spår av stickningen överallt. Det ar en bok som angår alla som någon gång satt på sig ett par hemstickade sockor eller en kofta. Den lyckas lyfta fram ett oundgängligt hantverk som funnits i snart sagt alla mänskliga kulturer och samtidigt väcka den enskilda läsarens minnen och bilder.

Petra Johansson Pirholt, Nya Åland

Erlandssson har en fantastisk förmåga att bygga oväntade åsnebryggor. Kapitlet om får och ullfiber tar läsaren från skillnaden mellan kamgarn och kardgarn till att ull skyddar såriga bröstvårtor vid amning. För att i nästa stycke berätta att den sydligaste glaciären i Sverige, Helagsglaciären, täcks under sommaren av en ullduk för att bromsa avsmältningen. Se där, den kopplingen såg jag inte komma.

Heidi Eriksson, Vasabladet  

Att läsa Karin Erlandssons nya bok Det blå garnet. En bok om att sticka är som att sitta och småprata med en stickande god vän. Man nickar instämmande och håller med om så gott som allting. .

Britt-Inger Roos Näslund, BTJ

Överlag blir jag väldigt sticknödig då jag läser boken, den skulle säkert vara utmärkt som ljudbok att sticka till. Jag kan inte nog understryka vilken stor stickabstinens läsningen orsakade, stundvis fick det mig att fundera på om mitt förhållande till stickning är helt friskt när läsningen om stickning nästan är svår för att det kliar så mycket i fingrarna efter stickor att hålla i i stället för sidor.

Nina Nyman, Hufvudstadsbladet

Med sina 185 bildlösa sidor är Det blå garnet en stor liten bok. Även en handarbetsdilletant som jag själv, som inte hållit i ett par strumpstickor sedan syslöjden, smittas ofrånkomligen av Karin Erlandssons glödande stickningsentusiasm.

Petter Lobråten, Ålandstidningen

I någon mån är Det blå garnet kanske en lovsång till stickerskorna och stickandet, som Erlandsson verkligen tror på. Men boken blir ändå aldrig högtravande. Erlandsson lyckas förvalta garnets potential utan att förlora dess vardagliga, slitstarka konkretion ur sikte.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser

.

  
Författare
Karin Erlandsson

Karin Erlandsson debuterade 2014 med romanen Minkriket och har sedan dess gett ut ett tjugotal böcker i olika genrer och för olika åldrar. Hon är född 1978 i Nykarleby och har en magisterexamen i litteraturvetenskap. Efter studierna arbetade hon som journalist i tretton år innan hon 2018 blev författare på

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515257734

Utgivningsår

2022

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

186

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Karin Erlandsson

Uppläsare

Karin Erlandsson