Segraren

18,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
18,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Nu när den fjärde och avslutande romanen har utkommit i Karin Erlandssons barnfantasy-svit Legenden om ögonstenen, så är det bara att konstatera: Erlandsson är en mästerlig berättare. I och med steget till barnlitteraturen har denna sida i hennes författarskap ännu mer än tidigare blommat upp och kommit till sin rätt.

Fredrik Österblom, Ny tid

Boken värjer sig tvärt för att dela upp människor i onda och goda, utan att för den skull bortförklara konsekvenserna av det onda som människor gör. Och det, vill jag hävda, kännetecknar strålande barnlitteratur. Alltså strålande litteratur.

Ylva Perera, Svenska Yle

Berättelsens övergripande teman är förlust och längtan. Till det yttre längtan efter skatten ögonstenen som uppfyller alla ens önskningar. Men på ett djupare plan längtan efter någon som bryr sig om och tar hand om en.

Peter Lobråten, Ålandstidningen

Det är inte mer än två år sedan som första delen av Legenden om ögonstenen kom ut, men väntan har ändå känts lång. Nu, med den fjärde boken, når läsaren det värdiga slutet. Här knyter Karin Erlandsson ihop de olika trådarna från svitens tre tidigare delar samtidigt som hon lägger till flera dimensioner till den värld hon byggt upp på över 1 000 sidor. Och det bör sägas direkt: den avslutande delen, "Segraren", är höjdpunkten i serien.

Petra Johanson Pirholt, Nya Åland

Det är ett värdigt slut på en serie som aldrig erbjudit sina läsare några färdigtuggade svar, utan använt fantasygenren som avstamp för en djup och komplex berättelse om svåra teman, samtidigt som Erlandsson hela tiden drivit berättelsen framåt med lätthet.

Michaela von Hellens, Västra Nyland

Som helhet är Karin Erlandssons Legenden om ögonstenen en mäktig och fyllig vision av ett annorlunda samhälle, byggt på kollektiv kraft och systerliga principer.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Ett annat måste att läsa i sommar är Karin Erlandssons serie Pärlfiskaren. Den är helt fantastisk. Tänk att vi har en sådan barnboksförfattare på Åland. Serien är i fyra delar och som vuxen tyckte jag om den, den passar hela familjen och är bra för högläsning.

Pernilla Söderlund, vd vid Mariehamns bokhandel  Ålandstidningen
Författare
Karin Erlandsson

Karin Erlandsson debuterade 2014 med romanen Minkriket och har sedan dess gett ut ett tjugotal böcker i olika genrer och för olika åldrar. Hon är född 1978 i Nykarleby och har en magisterexamen i litteraturvetenskap. Efter studierna arbetade hon som journalist i tretton år innan hon 2018 blev författare på

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515249272

Utgivningsår

2019

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

302

Ljudfils längd

Åldersgrupp

9-12

Författare

Karin Erlandsson