Eva Frantz

Ungen min får du aldrig

Fjärde Anna Glad-deckaren

Det är något osedvanligt uppfriskande med Anna Glad. Kanske att hon är så mänsklig? Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Vart har skolsekreteraren Yrsa Manner försvunnit? Varför svämmar avloppsbrunnen över i stadens populäraste lekpark? Döljer det rivningshotade Holmborgska läroverket en makalös konstskatt?

Det är bråda tider för äldre kriminalkonstapel Anna Glad, som försöker få vardagen som småbarnsmamma och polis att rulla på med varierande framgång. Sambon Tomas är en klippa, men är han inte lite väl engagerad i sin nya vän Mimmi Sandbergs familjesituation? Mimmi är fostermamma till 4-åriga Veera och nu vill Veeras biologiska mamma ha tillbaka vårdnaden. Men är Mimmis hem så tryggt som hon själv vill tro?
 

Recensioner

Som författare har Frantz vågat släppa sargen lite mer, vara mindre duktig. Jag får för mig att hon istället för att checkat av saker på en to do-lista har låtit berättelsen leda vägen. Hon har vågat hänga med i att huvudpersonen Anna Glad den här gången fått spela något av en biroll och istället lämna plats för andra intressanta karaktärer. Hon har också vågat hoppa över det annars så obligatoriska kampen mot klockan i slutet, men ändå bevarat spänningen på topp. Det har resulterat i en berättarglädje som smittar av sig och gjort detta till hennes bästa deckare hittills.
Celia Svedhem, Svenska Yle

Det är bara att lyfta på hatten för att Eva Frantz behärskar mysrys-deckarens hela känslopalett på sina tangentbordsfingrar. [...]  Som pusselmakare är Frantz vid det här laget fenomenal, att läsa hennes deckare känns samtidigt tryggt och gastkramande. Dessutom har hon en fantastisk fantasi som laddar en vanlig finlandssvensk småstadsmiljö med spänning.
Ylva Perera, Hufvudstadsbladet

Att hålla reda på alla karaktärer och händelsekedjor är en utmaning, men Eva Frantz väver skickligt ihop allt till en helhet och lyckas hålla spänningen och intresset uppe hos läsaren. [...] Frantz skriver rörande om skräcken, ilskan och saknaden hos både föräldrar, fosterföräldrar, syskon och övriga anhöriga när sådant sker. [...] Författaren Eva Frantz lyckas med konsten att skriva deckare om vardag och vanligt småstadsliv så att det blir intressant och fängslande. Utan deckargenrens traditionella kvinnoattribut, vilket känns väldigt befriande. Samtidigt tar hon upp viktiga samhällsfrågor, som alla vinner på att de belyses.
Janet Wallsten, Österbottens Tidning

 

Ungen min får du aldrig

28.00 €

Köp