Sanna Tahvanainen

Bär den som en krona

Sanna Tahvanainens roman är en skildring av drottning Victoria av England (18191901), en be­rättelse om hennes liv som isolerat barn, mäktig regent och måttlös kvinna som var vansinnigt förälskad i sin make. 

Drottning Victoria slits mellan prins Alberts krav och sina egna förväntningar. Äktenskapet blir en maktkamp: Victoria är ständigt gravid och Albert tar över allt mer som regent. 

Victoria älskar extravaganser samtidigt som hennes största skräck är att svämma över och för­vandlas till en samling dubbelhakor och extra­magar. 

När Albert dör draperar Victoria palatset i svart tyg. 

Bär den som en krona är en modern roman om en ovanlig kvinnas utveckling från kuvad flicka till flödande regent en historia om kontroll, kött och kärlek. 
 

Det är jag som är suveränen! Det är jag som är suve­ränen! Jag går omkring och intalar mig det om nät­terna när jag inte får en blund i ögonen. Tänker på min röst varje gång jag säger något, högt för mig själv eller till någon annan. Ända sedan Albert ta­lade om för mig att min röst är min största tillgång, tycker jag att min röst låter underlig. Måste jag bli annorlunda bara för att jag gifter mig? 

 

Bär den som en krona Provläs

20.00 €

Köp