Karin Erlandsson

Bergsklättraren

Tredje delen i serien Legenden om ögonstenen

Att klättra i träd är inte samma sak som att klättra i berg, säger jag. Att klättra i berg är
Jag tystnar. Hur ska jag kunna förklara för Lydia och Syrsa? Träd vill att man ska klättra i dem, men berget skuffar undan en. Man kan aldrig bli vän med ett berg, man måste övervinna det.
 
Den norra hamnstaden ligger i ruiner och Iberis har lämnat rädsla och elände i sina spår. I hopp om att hitta ögonstenen och frånta Iberis makten beger sig Miranda, Syrsa och Lydia upp i bergen i den östra regionen. De trotsar kylan och bergsfolkens avvisande beteende, och tar sig till slut ända in i bergets mörker. Där får deras uppdrag konsekvenser de inte har kunnat föreställa sig.
I Bergsklättraren lägger Karin Erlandsson skickligt till bitar i berättelsen om ögonstenen och då den tredje delen slutar är insatserna skyhöga. Den fjärde och sista delen utkommer hösten 2019.

Ladda ner gratis pedagogiskt material till boken här!
 

Recensioner

I tredje delen av bokserien om ögonstenen vågar Karin Erlandsson gå närmare mörkret, samtidigt som porträtteringen av karaktärerna djupnar. Ylva Perera, Svenska YLE

Bergsklättraren är en välkomponerad och sammanhållen helhet som fungerar fint för den tilltänkta målgruppen, både för högläsning och för egen läsning. Kvaliteten i Legenden om ögonstenen stiger för varje bok, både gällande utformning och handling. Ribban för den sista och avslutande delen ligger högt efter Bergsklättraren. Lisa Lindell, Österbottens Tidning

Erlandsson behärskar det actionfyllda tempot till fullo, och med de många cliffhangers håller hon läsaren i ett bergfast grepp (...) men samtidigt har hon en förmåga att skildra sorg, ensamhet och svek på ett sätt som är drabbande för både ungdomar och vuxna. Petra Johansson Pirholt, Nya Åland

En upptrappning inför den slutliga uppgörelsen. Och visst väntar man med iver på den avslutande delen av serien, Segraren, som utkommer i höst.
Michaela von Hellens Västra Nyland
 

Med samma allvar och med livet som insats gör också Erlandsson sin berättelse till angelägen läsning. Fortfarande övertygar det nyanserade persongalleriet, den säkra språkkänslan och förankringen av äventyret i en fängslande miljö. Från havet, skogen och staden bär det nu av upp i bergen. Erlandsson väver mästerligt samman hjältetrions inre konflikter med miljön de vistas i.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet
 

Det är jättespännande!
Johanna Ahlskog, EOS

I en sagovärld bland hav och skog får vi ta del av nya dofter, smaker och ljud vi inte visste fanns. En alldeles enastående berättelse i fyra delar om längtan och vad den gör med oss. Lämpar sig extra fint som högläsning.
Johanna Stenlund, Avesta Tidning Premium
 

Bergsklättraren

18.00 €

Köp