Den lilla svarta

5,00 

–83%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Tahvanainens Den lilla svarta är som en sufflé – härligt luftig och spänningsfyllt glädjande att inta.

Sebastian Köhler, Forum för ekonomi och teknik  

Sanna Tahvanainens nya roman är som ett utsökt skuret plagg. Stygnen är precisa och passformen perfekt.

Petra Lind, Östnyland

Sanna Tahvanainens roman är ett litet smycke, en romanovsk pärla […] Den lilla svarta är en skildring som i hög grad vilar på detaljerna, dofterna, det poetiskt kryddade språket. […] Som läsare lockas man med i den entusiasm som författaren alldeles uppenbart känner för sin huvudperson – man charmas av Cocos frispråkighet, målmedvetenhet och kompromisslöshet samtidigt som man i lika mått kan irriteras över hennes uppenbara självupptagenhet. Marit Lindqvist, Kulturnytt Kristallklara scener och famösa bilder målas fram så exakt att man stundvis häpnar. Det är sällsynt njutbart att läsa. […] Passformen är perfekt.

Camilla Lindberg, Västra Nyland  

Sanna Tahvanainen är ett av alla guldkorn i den finlandssvenska litteraturen och har skrivit både lyrik och romaner. I hennes nya roman kommer vi nära modeskaparen Coco Chanel. Det är en fin och detaljrik berättelse om ensamhet, om en kompromisslös arbetsgivare, om älskarna som byts ut och om Coco Chanels inre, hemliga liv.

Cecilia Alstermark, Kommunalarbetaren

Den lilla svarta är en underhållande historia med bra flyt och författaren väver skickligt ihop fakta och fiktion till en trovärdig roman. Jag fastnade i boken från första sidan och det var svårt att lägga den ifrån sig. Kan verkligen rekommendera den här boken.

Bloggare: Bokpool

Som tidigare i sitt författarskap lyfter Tahvanainen utan förebråelser fram det ofärdiga och oförbätterliga hos en människa. Hennes Coco är en som aldrig vuxit upp från sig själv, självsvåldigt barnslig, nyckfull och lika besatt av saker som av skapelsen av sig själv.

Anna-Lina Brunell, Hufvudstadsbladet
Författare
Sanna Tahvanainen

Sanna Tahvanainen är född 1975. Hon växte upp på Kimitoön, men är numera bosatt i Helsingfors. Hon har studerat litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och kvinnovetenskap samt dansk litteratur vid Århus Universitet. Efter debuten 1994 med diktsamlingen fostren har Tahvanainen skrivit både dikter, barnböcker och romaner. För diktsamlingen blunda!blunda! mottog hon

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515240033

Utgivningsår

2016

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

319

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Sanna Tahvanainen

Uppläsare

Cecilia Paul