Främlingarna

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

"Sanns naivistiska illustrationer i krita är enkla, men samtidigt är karaktärernas minspel innehållsrika och exakta. Det förekommer inte många detaljer, men desto viktigare blir de: som Linneas mammas runda mage i början av boken eller nappflaskan som används i snurra flaskan på Linneas kalas. Det här är en riktigt kul berättelse, som bygger på att berättaren själv inte riktigt vet (men måste ge intrycket av att veta) vad dessa främlingar riktigt är.

" Sara Pollesello, Ny Tid

Med Främlingarna breddar Malin Klingenberg sitt register och visar hur nyansrikt, mättat och följsamt hon kan använda sin humor, både underskruvat och rörande. Att Maria Sanns bildvärld följer upp och fördjupar berättargreppet gör Främlingarna till en fullträff.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet  

”Ordvirtuosen” kallas hon av sitt förlag nu i samband med lansering-en av ”Främlingarna” medan hennes samarbetspartner Maria Sann tituleras ”illustratörsgeniet”. Jag skriver under på bägge. […] Just sättet att skildra barns förmåga att vara i nuet, deras omedelbarhet och samtal beskrivs på pricken. Det är barnen som äger berättelsen och det klingar inte falskt en endaste gång.

Yvonne Granqvist Schultz, Österbottens Tidning

Malin Klingenberg utmanar också skickligt en fördomsfull syn på ”främlingar”. Maria Sanns illustrationer är fulla av roliga detaljer och extra information och Sann månar om att lägga till flera associativa spår och betydelsebärande lager i sin bildberättelse. Samarbetet mellan Malin Klingenberg och Maria Sann är både fruktbart och finurligt.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Författare
Malin Klingenberg

Malin Klingenberg är född 1979 och har bott på Houtskär, i Nykarleby, Rimouski, Paris, Åbo och Mariehamn. Numera bor hon i Jakobstad. Till utbildningen är hon textilformgivare, men jobbar som författare på heltid sedan 2013. Malin Klingenberg har skrivit närmare 30 böcker, flera av dem översatta till sammanlagt 15 språk.

Läs mer

Illustratör
Maria Sann

Illustratören Maria Sann är född i Moskva år 1982. När hon var 10 år gammal flyttade familjen till Helsingfors. Efter grundskolan har hon studerat smyckeskonst, skulptur och grafisk formgivning samt senare konstfostran och illustration vid Aaltouniversitetet.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251374

Utgivningsår

2021

Format

Hårda pärmar

Sidantal

32

Ljudfils längd

Åldersgrupp

3-6

Författare

Malin Klingenberg

Illustratör

Maria Sann