Den fantastiske Alfredo

5,00 

–72%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det är en spännande och rolig bok som passar 9-12 åringar som läser själva, men handlingen lämpar sig även för yngre barn som högläsning. Det är helt klart en av de böcker som man helst skulle läsa från pärm till pärm direkt.

Lisa Lindell, Österbottens Tidning

Nominerad till Runeberg Junior-priset 2017 En bok med en fartfylld start och ett flyt som håller hela vägen. Gott om action och ett språk som för texten framåt utan att vara förenklad. Också här är det barnen som klarar biffen.

Urvalsjuryns motivering

.

  

Den fantastiske Alfredo är också lämplig som högläsning för yngre barn. Det förekommer inga spektakulära läskigheter, trots att historien innehåller både stölder och och tjuvar på rymmen från fängelse.

Patrik Back, Vasabladet

Historien är dråplig och de vid det här laget välbekanta karaktärerna med de finurliga namnen - Bengta-Louise af Pärlemor från Pensionärsmakten och Irenes skurkpappa Bi-Keps, för att nämna några - blir aldrig tråkiga. Boken är en lättläst kapitelbok som lämpar sig både som högläsning och för de lite äldre barnen att läsa i på egen hand.

Rebecca Finnberg, Västra Nyland
Författare
Malin Klingenberg

Malin Klingenberg är född 1979 och har bott på Houtskär, i Nykarleby, Rimouski, Paris, Åbo och Mariehamn. Numera bor hon i Jakobstad. Till utbildningen är hon textilformgivare, men jobbar som författare på heltid sedan 2013. Malin Klingenberg har skrivit närmare 30 böcker, flera av dem översatta till sammanlagt 15 språk.

Läs mer

Illustratör
Joanna Vikström Eklöv

Joanna Vikström Eklöv (f. 1982) är född och bosatt i Pedersöre. Till utbildningen är hon pedagogie magister, men har även en yrkesexamen i mediakultur med inriktning på bildkonst. Till övriga studier hör konsthistoria och ledarskap. Joanna jobbar som illustratör och läromedelsförfattare, men även som klasslärare. Teman hon behandlar är oftast

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515240088

Utgivningsår

2016

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

166

Ljudfils längd

Åldersgrupp

6-9

Författare

Malin Klingenberg

Illustratör

Joanna Vikström Eklöv