Nils Andersson & Sanna Mander

Jag tappade min tand

En bok om tänder och vänner

Jag vickar och vickar och ingenting händer
och så kan det va när man vickar på tänder
Man vickar och vickar i massor av dar
Man vickar och vickar, men tanden är kvar

En tand sitter löst, jättelöst. Den hänger bara på en tunn tråd i gapet. Det är så frestande att vicka! Och så PLOPP lossnar faktiskt tanden. Äntligen! Tanden är ute - men vart tog den vägen? Kvar är bara en glugg.

Jag tappade min tand är en bilderbok på rim som fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning för alla som haft en lös mjölktand.

Berättelsen om den försvunna mjölktanden är skriven av Nils Andersson, som 2021 prisades med Lennart Hellsing-stipendiet. Illustrationerna är gjorda av Sanna Mander, Finlandia Junior-belönad för sin bilderbok Nyckelknipan. Jag tappade min tand är Nils Anderssons och Sanna Manders första samarbete.

 

Recensioner

I Jag tappade min tand är det Sanna Mander som står för illustrationerna, och detta färska samarbete är en fullträff. Manders lekfulla bilder med klara färger och rena former samspelar ypperligt med Anderssons rytmiskt flödande och underbart fyndiga rimmande text. De båda upphovspersonernas arbeten vävs sömlöst ihop till en genomtänkt helhet, och genom hela boken anas också inspiration från och blinkningar till just Lennart Hellsings estetik i både bild och text. En bok full av fart och fläkt, skratt och spänning för alla som någon gång haft en lös tand. Helhetsbetyg: 5/5
Line Janson, BTJ Bibliotekstjänst Sverige

Jag tappade min tand

20.00 €

Köp