Kistmakarna

32,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
32,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Robert Åsbacka kryddar romanen med en skruvad, lågmäld och ofta tragikomisk humor som glimtar till rätt ofta. Språket är genomtänkt och njutbart.

Egil Green, Östnyland

Robert Åsbacka har med Kistmakarna skrivit en tämligen utmärkt, lågmäld och underhållande satir och vardaglig samtidsskildring om läget i Sverige och inte minst inom socialdemokratin – och titeln kan i sammanhanget ses ur flera vinklar.

Henric Ahlgren, BTJ

Måhända är detta den egentliga historien om de senaste årtiondenas Sverige – om människor som vänt ryggen till och hankar sig fram, blir småskurkar, faller offer för konspirationsteorier och sverigedemokrati, men ibland också överlever tack vare en mellanmänsklig omsorg och uppfinningskonst som frodas i uppgivenheten.

 Stefan Jonsson, Dagens Nyheter  

"Förutom att Kistmakarna är en politisk roman är den en relationsroman som skildrar ensamhetens olidliga sorgsenhet och sårbarhet. Men också vänskap som är tålmodig och god, vänskap som uthärdar allt. Robert Åsbacka har en fin förmåga att skildra komplexiteten, motstridigheten och utsattheten i våra mellanmänskliga relationer liksom det som skaver och skorrar i olika sociala sammanhang.

" Marit Lindqvist, Svenska Yle

"På Åsbackas förra roman var vi tvungna att vänta otillbörligt länge – hela sex år. Det är därför glädjande att Kistmakarna kommit så snabbt, bara halvtannat år efter den förra. Låt oss nu hoppas att det fortsätter så här, för Åsbacka ger oss några av de finaste romanerna och vi behöver dem.

" Julia Tidigs, Hufvudstadsbladet  

Kistmakarna är en habil roman med en hel del igenkännande tidsmarkörer. Jag trivs utmärkt i sällskap med Åsbackas lågmälda karaktärer. Det är seriös litteratur med stort underhållningsvärde.

Dala-Demokraten

Jag tycker mycket om Åsbackas prosa, så som den ter sig i Kistmakarna. Ofta, som i citatet ovan, går en lågmäld humor i dagen, men särskilt fäster jag mig vid den ovanliga anspråkslöshet som präglar ordval och tempo.

 Petter Lindgren, Aftonbladet

"Jag har alltid imponerats av hans sätt att skriva dialog, så också här. Han lyckas ge sina karaktärer en egen röst, med några penseldrag tecknar han fram deras personlighet i vad de säger. Kistmakarna bekräftar Robert Åsbackas position som stilist och inkännande berättare.

" Henrik Othman, Österbottens Tidning
Författare
Robert Åsbacka

Robert Åsbacka är född i Terjärv 1961 och numera bosatt i Eskilstuna, Sverige. Han debuterade 1988 med en diktsamling och har sedan dess gett ut ett femtontal böcker, mestadels romaner. Åsbacka har tilldelats ett flertal litterära priser, senast det Tollanderska priset för romanen Kistmakarna. Hans böcker finns översatta till finska,

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251459

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

313

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Robert Åsbacka