Naturväktarna

15,90 

–39%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
15,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Boken Naturväktarna är en skatt för den naturintresserade, liksom programmet och naturen i sig. […] Att alla bilder i boken är tecknade illustrationer, även bilderna av programledarna, skapar en levande stämning.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Boken är en kombination av programhistoria och personporträtt, varvat med en uppsjö av lyssnarfrågor med koncisa svar från otaliga sändningar. Tove Virta beskriver i förordet boken som ”en dos naturkunskap i lättillgänglig form, med glimten i ögat”. Den beskrivningen ringar väl in lyssnarfrågorna och svaren, men annars är den för anspråkslös. Författarens personporträtt på kända programledare och expertprofiler från flera årtionden utgör själva behållningen. Intervjuerna visar framför allt vilken passion och nyfikenhet som drivit experterna sedan barnsben.  […] lättläst och medryckande – perfekt sommarläsning för alla som lyssnat till programmet. Och vem har nu inte det.

Peter Buchert, Hufvudstadsbladet

Intervjuerna med Anders Albrecht, Hans Hästbacka, Jörgen Palmgren och Mimma Ekblad är livfulla och inkännande. Personligheterna träder fram, inte minst deras fascination inför, ja närmast besatthet av, den natur som vi alla ingår i. Framför allt berikas texten genom deras iver att förmedla den stora kunskap de besitter. […] En annan av bokens stora behållningar är Herta Donners alldeles underbara teckningar som på ett elegant vis harmoniserar bokens bildmaterial och samtidigt tillför ett värde som med glans kommer att motstå tidens vassa tänder.

Ika Österblad, Vasabladet

Författare
Tove Virta

Tove Virta (f. 1973) är uppvuxen i Karis och Grankulla. Hon arbetar idag som videoliveproducent och -utvecklare på Svenska Yle. Vägen dit gick via en påbörjad skådespelarkarriär, vuxenstudier i journalistik och radioprogramledare på Yle Västnyland.

Läs mer

Illustratör
Herta Donner

Herta Donner är född år 1994 och bor i Helsingfors. Hon studerar till klasslärare vid Helsingfors universitet. Rågen. En spretig historia, skriven av Annika Luther och illustrerad av Donner, blev år 2022 nominerad till Finlandia-priset för facklitteratur. Mitt idiotiska liv, skriven av Petra Lillsund Botéus och illustrerad av Donner, tilldelades

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515258984

Utgivningsår

2023

Format

Häftad

Sidantal

234

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Tove Virta

Illustratör

Herta Donner