Till livets slut

5,00 

–83%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Robert Åsbackas roman skildrar på ett slående sätt denna klaustrofobi och handlingsförlamning som den medelålders författaren R.R. Eklund brottas med.

Petter Lindberg, Yle Huvudstadsregionen

”Till livets slut” är en välskriven roman, som innehåller många insiktsfulla formuleringar om människans natur och språket är anpassat till tiden.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Författaren R.R. Eklund, hans 1900-tal och brevväxlingen med Hagar Olsson har i berättelsen smidigt fått fiktiv gestalt. Huvudpersonens velighet har en motpol i den gåpåige illusionsmakaren Edmund Hellbergs framgångsdyrkan. Romanen utvecklas till en varm och stark skildring av oföretagsamhetens konsekvenser, modersberoende och alkoholism, kärlekens väsen och inte minst av skrivandets villkor.

Prismotivering, Irma Carrells testamentsfond  

Robert Åsbacka har skrivit en bok om en riktig Nykarlebybo.

Jessica Poikkijoki, Österbottens Tidning  

Åsbackas roman är en charmerande grå pärla, full av undertoner och av små vardagshändelser, många nyanser i deppigheten.  Robin Valtiala, Kiiltomato.

net

Robert Åsbacka är sedan länge en språkets mästare. Utan åthävor låter han en värld där hemska saker sker tala för sig själv.

Michel Ekman, Hufvudstadsbladet
Författare
Robert Åsbacka

Robert Åsbacka är född i Terjärv 1961 och numera bosatt i Eskilstuna, Sverige. Han debuterade 1988 med en diktsamling och har sedan dess gett ut ett femtontal böcker, mestadels romaner. Åsbacka har tilldelats ett flertal litterära priser, senast det Tollanderska priset för romanen Kistmakarna. Hans böcker finns översatta till finska,

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515249432

Utgivningsår

2019

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

283

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Robert Åsbacka