Sanna Tahvanainen

Vad gör fjärilar när det regnar?

En roman om förödande kärlek

Li Holtz är marinbiolog med Östersjön som specialområde. I hennes lilla etta i Göteborg står en flygel hon fått av sin far. När Li spelar på den dyker hon in i musikens värld på samma sätt som hon utforskar havets djup.

En sommarvecka ute på Kökar förändrar allt. Li möter Jack, som är konstnär. Han målar enorma tavlor med fågelmotiv, doftar cigariller och svett. Han sluter Li hårt i sin famn och hon dras in i en virvel av häftig passion. Men snart förvandlas deras förhållande. Li försöker desperat hålla sig flytande i en relation som blir allt mer kvävande.

Vad gör fjärilar när det regnar? är en roman med thrilleraktigt sug som utspelar sig i Helsingfors, Göteborg, Köpenhamn och den åländska skärgården.

Recensioner

Vad gör fjärilar när det regnar? borrar Sanna Tahvanainen sig än djupare in i den tematik som är central i hennes texter, i smärtpunkterna i våra mellanmänskliga relationer i samlivets skiraste och skönaste men också svartaste och sårigaste stunder.
Marit Lindqvist, Svenska Yle

Känslorna är magkittlande stora och förvecklingarna dramatiska. Källskär är ett sagolandskap i sig som esteten Tahvanainen förstår att förvalta till sista jordgubben. Generellt är miljöerna och ytorna proffsigt gestaltade.
Freja Rudels, Åbo Underrättelser

... en personligt hållen, sorgesam och läsvärd romanhelhet om starkt uppblossande passion, farligt begär, egocentricitet och destruktiva beroendeförhållanden.
Tomi Ritmaa, Nya Åland

Med Lis och Jacks karaktärer lyckas författaren Sanna Tahvanainen gestalta hur attraktion och förälskelse kan triggas igång av oförlösta sidor i den egna personligheten. Gestalten Jack är urtypen för den manlige egotrippade konstnären.
Katarina Tavakol, BTJ

Vad gör fjärilar när det regnar?

10.00 € 32.00 €

Köp