fbpx

Att lära sig falla

Om kärlek och andra känslor

25,90 

–24%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
25,90 €
Recensioner

Jag har med andra ord läst ovanligt oprofessionellt, på sätt och vis glömt bort att jag skulle recensera. Men det säger väl också något om boken. Att den inbjuder till förströelse och känslomässig läsning, till just det som författaren själv tematiserar och försvarar.

Anna Möller-Sibelius, Vasabladet

Hon skriver insiktsfullt och kombinerar vetenskap med det vardagliga.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Texten är njutbar på samma sätt som en god konversation. Den för framåt längs med en stig av intryck, anekdoter och associationer.

Lotta Westerlund, Västra Nyland

Samtidigt går det inte att ta miste på lusten med vilken Mazzarella lär sig falla. Den som är bekant med Mazzarellas författarskap vet att det är en plats där liv och litteratur löper in i varandra. Att läsa är att leva och vice versa. [...]

Mazzarella ska ha en eloge för den vetgirighet och det stora allvar hon ägnar känslans genrer. Hon har läst in sig på både Austen och Ahrnstedt och synliggör banden dem emellan. Hon intresserar sig för förväntningarna på och behållning av dessa böcker. Hon visar vilka läsfärdigheter de förutsätter, vilka läsarkontrakt de bygger på och vilka enorma summor de omsätter.   

Freja Rudels, Åbo Underrättelser
Författare
Merete Mazzarella

Merete Mazzarella är född i Helsingfors den 4 februari 1945 och bor i Helsingfors. Hon har arbetat som professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet och har huvudsakligen ägnat sig åt finlandssvensk och rikssvensk litteratur. Hennes författarskap som började 1979 är huvudsakligen essäistiskt, till stora delar har det varit självbiografiskt

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515262325

Utgivningsår

2024

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Merete Mazzarella