Eva Frantz

Hemligheten i Helmersbruk

En spökhistoria i 24 kapitel, ett kapitel varje dag fram till julafton

Det är i början av december 1975. Flora Winter och hennes mamma Linn har kommit till den lilla kuststaden Helmersbruk där de hyr en portvaktsstuga som ligger intill en förfallen herrgård. Julen nalkas, men den kommer nog inte att bli något vidare. Pappa är ju inte längre med, mamma har fullt upp med sitt jobb och dessutom glömde hon pyntet hemma.
Medan mamma jobbar vid skrivmaskinen bekantar sig Flora med omgivningen. Hon lär känna den snälle med allvarlige farbror Fridolf som bor på ägorna. En mystisk pojke dyker upp och försvinner innan Flora hinner ställa sina frågor.

En snövit ekorre tycks vilja Flora något. Allt verkar kretsa kring själva herrgården, som kanske ändå inte är så öde som alla tror I tjugofyra kapitel ett för varje dag fram till julafton tar sig Flora närmare sanningen om von Hiems herrgård. Samtidigt upptäcker hon någonting viktigt om sig själv.

Adventsboken Hemligheten i Helmersbruk är en blandning av Maria Gripes mystik, Enid Blytons mysterieväv och Eva Frantz egen signatur: en spökhistoria som griper läsare i alla åldrar. Varje kapitel illustreras av Elin Sandström.

Hemligheten i Helmersbruk
Hårda pärmar E-bok Nedladdningsbar ljudfil

20.00 €

Köp